© Ronald Tilleman

Accoya hout gespecificeerd voor de Amerikaanse school in Den Haag

Den Haag

Nederland

7 jaar later

7 jaar later

De Amerikaanse School in Den Haag, Nederland, dat van oorsprong een 16e-eeuwse boerderij was, werd in 2014 omgetoverd naar een schoolcomplex die voor zo’n 250 kinderen van 0 tot 6 jaar een fijne leeromgeving kon bieden. Tevens behoorde dit schoolcomplex tot het derde Accoya project van de Kraaijvanger Architects in Rotterdam. Accoya hout werd toegepast in de gevelbekleding en de ramen en deuren van het gebouw. Tevens werd voor de voormalige schuur Accoya hout toegepast in de kappen en houten onderconstructies. Zo ontstond er een perfecte synergie tussen het oude gebouw, waar de boerderij en de schuur eerst gevestigd waren, en het gebouw nu.

De klaslokalen waren ondergebracht op een schuine helling om de kinderen van voldoende daglicht te voorzien, en dit heeft zich zeker ook laten blijken als we kijken naar hoe het schoolcomplex er nu uitziet. Dit jaar (2021) werd het project in de zomer namelijk opnieuw bezocht en kwamen we een prachtig natuurlijk vergrijsde schoolcomplex tegen. Het gebouw dat eerst vanillehout gekleurd was, heeft een prachtig zilveren platina kleur gekregen, dit heeft echt een extra touch aan het schoolcomplex toegevoegd.

Het ontwerp van het complex dient er ook voor om de kinderen niet alleen een gezonde leefomgeving aan te bieden, maar ook om aandacht te vestigen op het duurzaamheidsaspect. Daarom maakt het school gebruik van water, natuurlijke materialen en laat het zien hoe energie wordt opgewekt. Kortom, worden de kinderen op een natuurlijke manier omringd met dit thema en hebben zij door de jaren kunnen zien hoe natuurlijk dit gebouw is gaan stralen!

Toepassingen gebruikt in dit project:Houten deur Houten deur Houten gevelbekleding Houten gevelbekleding Houten kozijnen Houten kozijnen

© Ronald Tilleman
Projectstatistieken

Projectstatistieken

 

Het hoofdgebouw dient als een school biedt een uitgebreide leeromgeving aan, inclusief een kinderdagverblijf, 12 klaslokalen, een gymzaal en een multifunctionele ruimte. In de voormalige boerderij zijn de administratieve functies van de school, een eetzaal voor 100 kinderen, een keuken, een kinderdagverblijf en een bibliotheek ondergebracht.

Daarnaast zijn de sportfaciliteiten ondergebracht in een apart gebouw waar zich een gymzaal, kleedkamers, een kantine en het clubhuis van de plaatselijke handbalvereniging bevinden.

 

Ontworpen door: Kraaijvanger Architects

Distributeur: Boogaerdt Hout 

Bouwbedrijf: Blanksma Bouw

Vervaardiging ramen: Webo Timmerwerk

Foto’s: © Ronald Tilleman

projects

You may also like

Britse school

Ecologische basisschool De Verwondering

Arizona woonhuis

Accoya Cladding on Sports Hall in Bremen

× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website