Accoya duurzaam bouwmateriaal

Accoya klimaatactie

De bouwsector is naar schatting verantwoordelijk voor bijna 40% van de wereldwijde koolstofuitstoot*. Accoya hout biedt ongeëvenaarde voordelen voor de opslag van koolstof in de gebouwde omgeving.

Koolstofopslag

Koolstofopslag

Dennenhout, een belangrijk bestanddeel van Accoya hout, absorbeert koolstof uit de atmosfeer terwijl het groeit, en slaat de koolstof op tot het einde van zijn levenscyclus.

Accoya bouwt voort op deze natuurlijke voordelen van hout met zijn acetylatieproces.

We gebruiken azijnzuuranhydride om waterminnende hydroxylgroepen om te zetten in waterafstotende acetylgroepen, wat resulteert in betere prestaties zonder schadelijke additieven. Door acetylatie ontstaat zeer bestendig hout dat de vervangingsperiode tot tientallen jaren uitstelt en zo de koolstofopslag verlengt.

Gevolgen van de koolstofcyclus

Gevolgen van de koolstofcyclus

Niet-hernieuwbare alternatieven voor hout in gebouwen, zoals staal, beton en plastic, zijn vaak gemaakt van steeds schaarser wordende metalen en mineralen en zijn bijzonder koolstofintensief om te maken. Accoya hout is een koolstofarme bouwoplossing die tegelijk de uitputting van eindige hulpbronnen vermijdt én tijdens zijn hele levensduur koolstof opslaat.

De omvang van deze voordelen hangt af van de materialen die door Accoya hout vervangen worden, maar kan aanzienlijk zijn. Gegevens over de uitstoot van Accoya hout, van de inkoop van grondstoffen tot het eindproduct, worden gepubliceerd via de EPD’s (milieuproductverklaringen) van Accoya.

Productstabiliteit en klimaatbestendigheid

Productstabiliteit en klimaatbestendigheid

Groenere gebouwen moeten niet inleveren op prestaties of levensduur.

Het eindresultaat van acetylatie is een extreem bestendig hout dat elk klimaat kan doorstaan met minimaal onderhoud. Met een aanzienlijk langere levensduur vermindert Accoya hout de druk op langzaam groeiend hardhout, dat steeds schaarser wordt en kan bijdragen tot de ontbossing van tropische wouden, en typisch zachthout dat niet kan concurreren als het op prestaties of bestendigheid aankomt.

Behalve bestendigheid biedt Accoya hout ook thermische isolatie met een lage geleidbaarheid die tot 8% beter is dan die van zachthout en tot 30% beter dan die van hardhout. Maak kennis met een uiterst veelzijdig bouwmateriaal dat uitblinkt in diverse buitentoepassingen. Ga naar onze Voordeelpagina om meer voordelen te ontdekken van het gebruik van Accoya hout in uw volgende bouwproject.

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website