Hoe duurzaam is Accoya hout?

Verantwoorde inkoop en productie

De manier waarop wij Accoya hout inkopen en produceren is van cruciaal belang voor de uitstekende prestaties op het gebied van duurzaamheid.

Nu toeleveringsketens steeds vaker onder vuur komen te liggen vanwege hun negatieve invloed op het milieu en de mens, wordt het voor iedereen die betrokken is bij bouwprojecten bedrijfskritisch om hoge normen te hanteren.

Bij gebruik als bouwmateriaal heeft Accoya hout gedurende zijn hele levenscyclus een minimale impact op het milieu. Van de bosbouw en het transport tot het productieproces helpt onze zorgvuldige aanpak de toekomst van de bossen waar wij onze producten uit winnen, en de gezondheid en het welzijn van de maatschappij in haar geheel, veilig te stellen.

Verantwoorde inkoop

Verantwoorde inkoop

Accoya werkt met de natuur, niet ertegen.

De snelgroeiende dennen die voor de productie van Accoya hout worden gebruikt, zijn om verschillende redenen geselecteerd:

  • De geselecteerde soorten zijn zeer productief, zodat Accoya aan de stijgende vraag kan voldoen zonder aan te sporen tot ontbossing
  • De door ons beheerde bossen verminderen de druk op tropisch hardhout, dat onder druk staat door illegale houtkap en snel een schaars goed aan het worden is
  • Al ons hout komt uit gebieden met een laag risico op schendingen van de mensenrechten, en het meeste hout komt uit Nieuw-Zeeland. Dit draagt bij tot een eerlijke toeleveringsketen voor Accoya. Onafhankelijke beoordelingen en certificeringen vereisen ook dat bronlanden effectieve controles uitvoeren op illegale houtkap, een belangrijke oorzaak van het verlies aan biodiversiteit en van impact op bosbewonende gemeenschappen overal ter wereld.

De aankoop van duurzaam hout is een integraal onderdeel van onze ethos van werken met de natuur. Onze houtbronnen selecteren op hun duurzaamheid is de eerste stap, maar als het op de toeleveringsketen aankomt, garandeert de Forestry Stewardship Council(FSC®) hoge normen voor onze partners. Verantwoordelijkheid in deze fase is een belangrijke prioriteit voor Accoya en de FSC®, van het beschermen van de lokale biodiversiteit en habitats tot het garanderen dat mensen eerlijk worden behandeld.

In overeenstemming met de FSC®-vereisten moeten alle deelnemers in de houtbevoorradingsketen van Accoya, te beginnen met de bosbeheerders, zich aan strenge normen houden.

Bosbeheerders zijn gebonden aan tien principes die prioriteit geven aan:

  • Het handhaven of verbeteren van hoge natuurbehoudswaarden, zodat ecosystemen kunnen blijven gedijen
  • Het eerbiedigen van de rechten, gebruiken en cultuur van inheemse volkeren, zoals omschreven door de Verenigde Naties
  • Het implementeren van gezondheids- en veiligheidspraktijken om werknemers te beschermen tegen gevaren voor de gezondheid en de veiligheid op het werk

Het FSC®-systeem draagt bij tot een herstellende en regeneratieve benadering van landbeheer in de houtvoorzieningsketen. Zo kunnen we het hout traceren tot in het bos waar het gegroeid is, met de garantie dat de ecologische waarden werden geëerbiedigd.

Verantwoorde inkoop verzekert een duurzame groei voor Accoya en stelt ons in staat transparant te blijven om zo bij te dragen aan een betere toekomst voor de volgende generatie. 

Verantwoorde productie

Verantwoorde productie

Verantwoordelijkheid is van fundamenteel belang voor Accoya hout, van de toeleveringsketen tot het productieproces en verder.

Snijresten zijn onvermijdelijk bij de fabricage van hout. Wij recupereren snijresten van fabrikanten en gebruiken die voor de productie van Accoya’s zustermerk, Tricoya®. Dit zorgt ervoor dat afvalhout een nieuw leven krijgt terwijl de koolstof erin opgesloten blijft.

Ons voortdurende streven naar efficiëntie helpt ons de impact van onze productie te verbeteren. Daarnaast hebben wij geïnvesteerd in hernieuwbare-energiecertificaten en een aanpak ontwikkeld voor koolstofcompensatie, die geïntegreerd is in de overkoepelende strategie van Accsys. Deze inspanningen werden erkend met de gouden status voor hernieuwbare energie en koolstofbeheer van de Cradle to Cradle®-certificering.

Accoya heeft van Cradle to Cradle® ook de gouden standaard voor waterbeheer gekregen voor zijn inspanningen om schoon water te beschermen. Bij de productie wordt water gebruikt voor koeling voordat het veilig terug in het plaatselijke rivierenstelsel wordt geleid.

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website