Cradle to cradle® bouwmateriaal

Circulariteit creëren voor duurzame groei

Bouwmaterialen zijn vaak zeer belastend bij de productie en problematisch als het gaat om het einde van de levensduur.  Accoya maakt, met zijn “Gold”-certificering van de Cradle to Cradle-instelling, deel uit van een meer circulaire aanpak.

Onze materialen

Onze materialen

Hout heeft veel voordelen als groen bouwmateriaal.

De hoogwaardige kwaliteit van Accoya hout betekent dat het lang meegaat en weinig onderhoud vergt, ongeacht het klimaat. Accoya hout beschermt tegen de elementen, en levert toch de voordelen van biofilische ontwerpen door natuurlijke tinten in de gebouwde omgeving te brengen.

De dennensoorten die gebruikt worden om Accoya hout te maken, komen uit FSC®-gecertificeerde bossen, wat transparantie in de aanvoerketen mogelijk maakt.

Accoya hout heeft twee hoofdbestanddelen: het duurzaam gewonnen grenen dat we beschrijven in en azijnzuuranhydride, dat nodig is voor het acetylatieproces dat Accoya zijn toonaangevende bestendigheid en stabiliteit verleent. Het nevenproduct van dit proces, azijnzuur, wordt door toeleveringsketenpartners van Accoya hergebruikt.  Deze aanpak met een minimum aan afval en een lange levensduur heeft Accoya hout geholpen de platina-status te verkrijgen voor Materiaalgezondheid van de Cradle to Cradle®-certificering, waarmee bevestigd wordt dat al onze procesinputs voldoen aan de duurzaamheidsnormen die door het Cradle to Cradle® Products Innovation Institute zijn vastgesteld. Je vindt de [Accoya Cradle to Cradle®-scorekaart hier] om meer te weten te komen over de certificering en de duurzaamheidsprestaties van Accoya over de hele levenscyclus heen.

End-of-life mogelijkheden

End-of-life mogelijkheden

Materialen die de toonaangevende eigenschappen van Accoya hout proberen te evenaren, zijn vaak moeilijk te recycleren. Neem bijvoorbeeld een composiet van hout en plastic, dat bijzonder moeilijk te recycleren is door het mengsel van hout en plastic.

Accoya hout is echter 100% recycleerbaar, en omdat het niet giftig is, kan het zelfs omgevormd worden tot biomassabriketten voor veilige verbranding als hernieuwbare energiebron.

Hoewel het door zijn bestendige aard langer duurt om te ontbinden, betekent de niet-giftigheid van Accoya dat het veilig kan worden gecomposteerd en op dezelfde manier kan worden behandeld als onbehandeld hout.

Accoya’s benadering van het einde van de levenscyclus maximaliseert het materiaalgebruik. Of het er nu om gaat afvalmateriaal een nieuw leven geven, of het product te optimaliseren voor het opwekken van biomassa-energie, onze strategie heeft Accoya hout beloond met de gouden status van Cradle to Cradle® inzake Hergebruik van materialen.

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website