Accoya behoudt gouden en platina Cradle to Cradle®-certificeringen

06.10.2021

Het duurzame houtproduct met ultrahoge prestaties Accoya® heeft met succes zijn Gold en Platinum Cradle to Cradle® (C2C) status behouden als erkenning van de uitstekende duurzaamheidskenmerken gedurende de levensduur van het product.

Cradle to Cradle®-certificering wordt toegekend door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute en is de toonaangevende industriestandaard voor milieuprestaties en maatschappelijke impact in de bouw- en timmerindustrie.

Het behouden Gouden C2C-certificaat, dat Accoya al meer dan tien jaar bezit, benadrukt de indrukwekkende duurzame houtstrategie van het bedrijf, het niet-toxische product en het gebruik van meer dan 50% hernieuwbare energie tijdens productie. De aparte Platinum-certificering in de categorie Materiaalgezondheid erkent dat het product geen gevaar oplevert voor het milieu of de menselijke gezondheid, en is het hoogst mogelijke certificeringsniveau.

George Neel, Group Marketing and Communications Director bij Accsys zei: “We zijn zeer tevreden dat Accoya opnieuw de C2C Gold-status heeft gekregen. Nieuwe, strengere beoordelingsprocessen maken de hercertificering nog meer een afspiegeling van het doel en de waarden van Accsys. Onze impact op het milieu is van enorm belang voor ons, van onze FSC®-gecertificeerde houtbronnen tot ons acetylatieproces dat ervoor zorgt dat ons hout veilig kan worden gerecycled of verbrand. We streven naar het produceren van een product met ultrahoge prestaties terwijl we onze sociale en milieuverantwoordelijkheden in evenwicht houden en deze erkenning is een bewijs van het succes van deze doelgerichte strategie.”

Accoya past perfect in de C2C-biocyclus en evenaart of overtreft de technische prestaties van niet-hernieuwbare, koolstofintensieve materialen zoals PVC, aluminium en beton. Het is ook een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout, met prestaties die de meest duurzame houtsoorten overtreffen. Accoya hout wordt vervaardigd met behulp van een gepatenteerd acetylatieproces en levert toonaangevende niveaus van stabiliteit, duurzaamheid en levensduur. Het product is bestand tegen de meest extreme externe omgevingen, vergt zeer weinig onderhoud en wordt ondersteund door 90 jaar onderzoek en ontwikkeling om vertrouwen in zijn betrouwbaarheid te geven.

Producten worden om de twee jaar opnieuw beoordeeld door het C2C Products Innovation Institute, en Accoya hout is nu met succes opnieuw gecertificeerd tot augustus 2023. Ga voor meer informatie naar www.accoya.com/nl

Aerial view from above at the Cambridge botanic gardens. The rising path is made from accoya wood and goes around in a full circle.
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website