Duurzaam hout

Duurzaam bouwmateriaal met ultrahoge prestaties

Accoya hout is gemaakt van duurzaam gewonnen dennensoorten die maximale hulpbronnen bieden en tegelijkertijd koolstof uit de atmosfeer halen.

Ons acetylatieproces verhoogt aanzienlijk de bestendigheid  en stabiliteit van het onbewerkte hout, waardoor het langer meegaat en de koolstof dus langer opgesloten blijft.

Deze rol als “koolstofput” draagt bij aan de veel lagere koolstofemissies gedurende de levenscyclus van Accoya in vergelijking met vele niet-hernieuwbare bouwmaterialen.  Het gebruik van Accoya hout is dan ook een uitstekende manier om bij te dragen aan een duurzamere gebouwde omgeving.

Welkom bij hout, opnieuw bedacht.

Prestaties ontmoeten duurzaamheid

Accoya hout betekent dat er geen compromis wordt gesloten tussen prestaties en duurzaamheid.

  • Het acetylatieproces geeft Accoya een uitstekende bestendigheid in elk klimaat. Ons product krimpt of vervormt niet zichtbaar en is beter bestand tegen de steeds vaker voorkomende extreme weersomstandigheden dan andere houtsoorten.

  • Door langer mee te gaan, speelt Accoya zijn rol in de circulaire economie, vermindert het de noodzaak van vroegtijdige vervanging en beschermt het de bosbestanden.

  • De thermische isolatie-eigenschappen van Accoya zijn veel beter dan die van hardhout en andere materialen zoals PVC, aluminium en beton, waardoor het een natuurlijke keuze is voor de efficiënte, klimaatbestendige gebouwen van de toekomst.

Onafhankelijk gevalideerde prestaties

De hoge normen van Accoya voldoen aan of overtreffen de belangrijkste wereldwijd erkende duurzaamheidscertificeringen.

De klanten van Accoya kunnen er zeker van zijn dat onze processen in elke fase van de waardeketen op verantwoorde wijze worden beheerd. Accoya wordt ook extern beoordeeld om te verifiëren dat het aan strenge duurzaamheidscriteria voldoet of deze overtreft.

Milieubeoordelingen
Cradle to Cradle®, Nordic Swan, Declare

De door Cradle to Cradle® gecertificeerde productstandaard erkent Accoya’s inzet voor de filosofie van de circulaire economie en benadrukt het belang van producten met een positieve impact op het milieu. Andere certificeringen, zoals het Nordic Swan Ecolabel en Declare, zijn ook gericht op meer transparantie en verificatie van de milieu-impact van Accoya.

Bouwcertificeringen
BREEAM and LEED

Accoya kan worden gepresenteerd om zijn verantwoord gewonnen materialen, hoge prestaties en sterk isolerende eigenschappen, die leiden tot betere energieprestaties en bijdragen aan groene bouwcertificeringen, zoals BREEAM en LEED.

Deze vereisen ook bewijs van milieuproductverklaringen (EPD’s) en levenscyclusanalyses (LCA’s) om de lage milieubelasting van Accoya in vergelijking met veelgebruikte bouwmaterialen aan te tonen.

Certificatie verantwoorde inkoop
FSC® (C012330)

Accoya hout is gecertificeerd door de Forest Stewardship Council® (FSC®). FSC®-gecertificeerde producten helpen de bossen op aarde te beschermen. Zij doen dit door middel van geavanceerde en robuuste chain of custody-systemen, waarbij elke deelnemer in de toeleveringsketen, van bos tot eindproduct, aan strenge duurzaamheidsnormen moet voldoen. Deze normen garanderen dat er weinig risico bestaat dat het hout afkomstig is van illegaal gekapte bronnen, van bossen met een hoge beschermingswaarde of van hout dat is gekapt in strijd met de mensenrechten.

Milieuproductverklaring (EPD’s)

Om ontwerpers en voorschrijvers in de gebouwde omgeving te helpen bij het kiezen van materialen die minder belastend zijn, werd de milieu-impact van Accoya hout gekwantificeerd. In termen van uitstoot, gedurende de hele levenscyclus. Deze meting maakt gebruik van toonaangevende onafhankelijke levenscyclusanalysemethoden* en wordt verklaard door middel van door derden geverifieerde milieuproductverklaringen (EPD’s).

* Levenscyclusanalyses bieden een gevalideerd, vergelijkbaar beeld van de milieu-impact. Ze kunnen echter niet alles meten en geven geen volledig beeld van de duurzaamheidsvoordelen van Accoya, met name het positieve effect van de langere levensduur. In plaats daarvan worden de duurzaamheidsvoordelen in onze belangrijkste duurzaamheidspijlers ondergebracht: Klimaatactie, Verantwoordelijk inkopen en produceren, Circulair denken, en Mens & veiligheid.

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website