Accoya lamellen met robuust beton voor een stoer karakter van Parkeerhuis Oostenburg, Amsterdam

Netherlands

Op het Amsterdamse Oostenburg worden de komende jaren circa 1800 woningen gebouwd, in diverse segmenten. In verband met de ambitie om Oostenburg autoluw te maken is gekozen voor een centraal parkeerhuis voorzien van Accoya lamellen dat is ingeklemd tussen woningen. Het intensiveren van het parkeren nabij de autotoegang van de wijk zorgt behalve voor een autoluw eiland ook voor een levendige openbare ruimte.

De natuurlijke Accoya lamellen samen met het robuuste beton past goed bij het stoere en industriële karakter van Oostenburg. De Accoya lamellen zijn toegepast bij de hellingbaan (200×450 mm) zorgen voor schaduw- en dieptewerking en versterken zo de dynamiek. De Accoya houten lijst (75×320 mm): rond het glas zorgt als geabstraheerd kozijn voor een mooie verbinding met het beton.

Toepassingen gebruikt in dit project:Houten gevelbekleding Houten gevelbekleding

Energieneutraal

Energieneutraal

Het zeven bouwlagen tellende gebouw heeft een sedumdak voor duurzame waterberging. Verder is het dak voorzien van 719 pv-panelen. Hiermee wekt het Parkeerhuis voldoende energie op om volledig energieneutraal te zijn. Rui laadpalen maken gebruik van de resterende energie. Het gebouw is zodoende de groenste locatie van Q-Park in Amsterdam.

MIX architectuur ontwierp Parkeerhuis Oostenburgereiland in opdracht van Ten Brinke Bouw. Holland Immo Group en Q-Park zijn de exploitanten van de garage. MIX architectuur en Ten Brinke Bouw werken op dit moment in Amsterdam ook samen aan Kavel 8. Dit plan omvat 64 appartementen naast de parkeergarage op Oostenburg, waarvan MIX architectuur er 26 ontwerpt.

IMPACT

Het intensiveren van het parkeren nabij de autotoegang van de wijk zorgt voor een autoluw eiland met een levendige openbare ruimte. Door het gedetailleerde beton en de duurzame Accoya houten lamellen heeft het parkeerhuis een verfijnde gevel. Dit geeft een rijke dynamiek en wisselend beeld wanneer je erlangs kijkt in het voorbijgaan.”

Architect Silvester Klomp- MIX architectuur

Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website