Hoe architecturale gevelbekleding prachtige steden mogelijk maakt

Architecturale gevelbekleding is de perfecte manier om het uiterlijk en het gevoel van onze stedelijke ruimten te veranderen, door natuur en duurzaamheid samen te brengen in ons moderne stadsontwerp.

25.10.2021

In een tijd waarin grote aantallen mensen voor langere tijd in steden en dorpen blijven wonen, hebben velen van ons een nieuwe kijk gekregen op het belang van onze verbondenheid met de natuur en de positieve effecten ingezien van een leven in de vrije natuur. Sommigen zijn ertoe aangezet om te overwegen hun leven lang naar het platteland te verhuizen, maar de meesten genieten slechts van tijdelijke ontsnappingsmogelijkheden, alvorens terug te keren naar het stadsleven. Maar wat als we de schoonheid van de natuur permanent kunnen integreren in de bouwstructuur van onze moderne steden?

Hoe zijn onze moderne ideeën over buitengevelbekleding gevormd door het verleden?

Oude bewijzen uit het Angelsaksische Groot-Brittannië en Noorwegen van de 12e eeuw wijzen erop dat het ontwerpen van gevelbekleding niet alleen beperkt is tot de moderne tijd, maar honderden jaren stand heeft gehouden. In de 16e eeuw werd “weatherboarding” een populair verschijnsel, en aan het eind van de 18e eeuw maakten de industriële houtproductie en nieuwe technologieën de combinatie van weatherboarding en houten frames populair. Victoriaanse vooruitgang in de productie en het vervoer van baksteen betekende echter dat dit tegen de 20e eeuw het belangrijkste bouwmateriaal was geworden en sindsdien zijn de modernistische voorkeuren grotendeels verschoven naar het gebruik van metaal en glas.

Gelukkig wordt houten gevelbekleding nu overal ter wereld naast moderne materialen gebruikt, ongetwijfeld mede als gevolg van strengere milieueisen. Dit is ongetwijfeld voor een deel te danken aan de toenemende aandacht voor het milieu. Door de ongelooflijke aanpasbaarheid van hout is het een perfecte combinatie van modieus design en duurzame gevelbekleding, waardoor we de schoonheid van de natuur kunnen ervaren zonder de stad te verlaten.

Prachtige ideeën voor houten gevelbekleding die duurzaamheid en stevigheid combineren

Huis in Enfield

Deze aanbouw in een natuurgebied in Noord-Londen is een in het oog springend ontwerp dat erin slaagt om zowel op te vallen als de esthetiek van het bestaande metselwerk op subtiele wijze te versterken. Er is gebruik gemaakt van drie verschillende soorten licht verkoold Accoya, waardoor een gevoel van diepte en elegantie gecreëerd werd, terwijl het ook de immense ontwerpflexibiliteit van deze materialen laat zien. De eigenaar van deze prachtige aanbouw kan verwachten dat zijn natuurlijke oase zijn leven lang mooi blijft en kan er zeker van zijn dat hij een duurzame gevelbekleding heeft gekozen die 100% niet giftig is en geen biociden of schadelijke chemicaliën bevat.

 

Barangaroo House

Een drie verdiepingen tellend restaurant in Sydney’s stadscentrum, was een van de eerste in de stad die Accoya houten gevelbekleding gebruikte en is een opmerkelijk voorbeeld van waarom deze natuurlijke look een steeds populairdere keuze is voor de verfraaiing van onze steden. Het ligt verscholen tussen de modernistische stadsarchitectuur en maakt gebruik van de kenmerkende Japanse verkolingstechniek, Shou Sugi Ban, om een opvallend gebouw te creëren dat leven blaast in het anders zo steriele landschap. Het Barangaroo project is een wereldwijd bekend stadsvernieuwingsproject waarbij duurzaamheid en welzijn centraal staan, dus er is nauwelijks een passender product denkbaar dan Accoya.

Bovendien is Accoya duurzaam in alle klimaatsoorten. Het gebruik ervan in Groot-Brittannië, zoals hierboven in Noord-Londen te zien is, bewijst dat het bestand is tegen vochtige weersomstandigheden, en Barangaroo House is een voorbeeld van de duurzaamheid ervan in de hete en vochtige zomers van Sydney. Deze gegarandeerde duurzaamheid betekent dat dit opvallende voorbeeld van met hout beklede architectuur deze hoek van de stad niet alleen mooier maakt, maar dat ook nog een leven lang zal doen.

De Amerikaanse School in Den Haag

Nog een prachtig voorbeeld van hoe subtiel, maar effectief, houten gevelbekleding de natuur in onze steden kan opnemen. Zie hoe het metaal en glas van deze moderne reconstructie van een 16e-eeuwse boerderij harmonieus samensmelt met de omringende bomen en fungeert als een uitbreiding van de natuur.Voor dit project is niet alleen Accoya hout gebruikt voor de gevelbekleding, maar ook voor de ramen, deuren en de binnenkant van het dak en de onderconstructie. Hout wordt vaak beschouwd als het enige echt duurzame bouwmateriaal. Het slaat niet alleen koolstof op, maar verhoogt ook de bouwsnelheid en verbetert zowel de fysieke als mentale gezondheid van de werknemers zelf, alsook van de latere gebruikers van het gebouw. In combinatie met de milieugerichte missie van Accoya is het niet moeilijk om de terugkerende populariteit van hout te begrijpen.

Het bijzondere van duurzame gevelbekledingsmaterialen, zoals die van Accoya, is hun kracht en flexibiliteit op een aantal niveaus, waardoor ze een unieke en natuurlijke schoonheid bieden die lang meegaat. De grote verscheidenheid aan configuraties en afwerkingen, alsmede de mogelijkheid om deze gereedschappen in elk klimaat te gebruiken, betekent dat we in staat zijn om kleine stukjes charme van de natuur in onze stedelijke ruimtes te brengen waar en hoe we maar willen, en een band mogelijk te maken waar we nu des te meer naar verlangen.

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website