Ronald Tilleman

Accoya siert gevel van Amerikaanse school in Den Haag

Hague

The Netherlands

Oorspronkelijk was een 16e-eeuwse boerderij genaamd ‘Ter Weer’ (de boerderij) nu revolutionair gerestaureerd met een nieuw complex voor de school, waardoor een inspirerende plek is ontstaan ​​voor het onderwijs van kinderen.

Dit is het derde project dat architecten Kraaijvanger Urbis in Rotterdam hebben ontworpen en voltooid met behulp van het toonaangevende C2C Cradle to Cradle Gold-gecertificeerde materiaal Accoya-hout.

De school heeft nu een capaciteit voor 250 kinderen van 0 tot 6 jaar, waaronder een crèche, 12 klaslokalen, een gymzaal en een polyvalente ruimte. De nieuwe entree is ontworpen als monumentaal hart tussen de boerderij en de ‘schuur’ om synergie tussen oud en nieuw mogelijk te maken.

Het architectuurteam heeft deze synergie tussen de twee gebouwen voortgezet die ook aan de binnen- en buitenkant voelbaar is. Het nieuwe en het oude gebouw zijn met elkaar verbonden door een prachtige brug naar het nieuwe atrium en het nieuwe gebouw past goed bij de schuur door het aanbrengen van houten onderconstructies, kappen en houten gevelbekleding gemaakt van Accoya hout, het toonaangevende gemodificeerde houtproduct.

De voormalige schuur herbergt nu de klaslokalen die op een schuine helling zijn gebouwd zodat ze allemaal voldoende daglicht krijgen om een ​​perfecte leeromgeving voor de kinderen te creëren. De klaslokalen kenmerken zich door de hoeveelheid natuurlijk licht die doorkomt, het gebruik van gezonde materialen en de directe relatie met het omringende landschap.

De boerderij voegt zich bij de administratieve functies van de school, een eetkamer voor 100 kinderen, een keuken, een kinderdagverblijf en een bibliotheek.

 

Toepassingen gebruikt in dit project:Houten deur Houten deur Houten gevelbekleding Houten gevelbekleding Houten kozijnen Houten kozijnen

Fotografie door © Ronald Tilleman

De sportfaciliteiten zijn ondergebracht in een apart gebouw met daarin een gymzaal, kleedkamers, een kantine en het clubhuis van de plaatselijke handbalvereniging. Het gebouw is ontworpen als twee in elkaar grijpende constructies met schuine groendaken, passend bij de vorm van de uitbouw en het landelijke karakter van het gebied. In de gymzaal is een groot raam geplaatst met uitzicht op de verbindingsbrug naar het hoofdgebouw.

Het gebouw is volledig geïntegreerd in de omgeving en het omringende landschap. Het ontwerp van het landschap is gebaseerd op de doelstellingen van de school die de jonge kinderen een gezonde omgeving bieden om te spelen en te leren over duurzaamheid. Door gebruik te maken van water, natuurlijke materialen en te laten zien hoe energie wordt opgewekt, worden de kinderen op een natuurlijke manier omringd met dit thema. Het gebouw maakt gebruik van zonne-energie, LED armaturen, koude- en warmteopslag, afvalwaterrecycling en Cradle to Cradle materialen zoals Accoya hout dat wordt gebruikt als gevelbekleding, kozijnen en dakbedekking.

Accoya voldoet aan de behoeften van de klant vanwege zijn duurzaamheidsreferenties zoals FSC-certificering en Cradle to Cradle Gold-certificering, die essentieel is voor veel projecten in Nederland en over de hele wereld.

 

Fotografie door © Ronald Tilleman

Fotografie door © Ronald Tilleman
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website