Accoya toegepast bij australisch 3 sterren restaurant in nieuw stadsproject Barangaroo, Australië

Sydney

Australië

Uniek split-level restaurant voorzien van gevelbekleding met gebrand (Shou Sugi Ban) Accoya-hout

Barangaroo House, een vrijstaand restaurant met drie verdiepingen, is een van de eerste projecten in Sydney geworden met Accoya-houten gevelbekleding, het toonaangevende duurzame houtproduct van topkwaliteit is uitgevoerd met de kenmerkende Japanse verkolingstechniek, Shou Sugi Ban. Gelegen in het hart van Barangaroo, een dynamisch commercieel en residentieel stadsvernieuwingsproject aan de rand van de haven van Sydney, opende Barangaroo House in december 2017 de nieuwste onderneming van een van de meest bekende chefkoks van Australië, Matt Moran.

Het Barangaroo-project heeft duurzaamheid als kern. Met een verbintenis om het eerste mondiale district te worden dat koolstofneutraal is,  in een historisch belangrijke havenplaats van ruim 22 hectare grond bezig met het creëren van zero waste-emissies om zo bij te dragen aan het algehele welzijn van de bevolking.

Geïnspireerd door ronde vormen, werd het unieke split-level restaurant ontworpen door architecten, Collins en Turner. Het gelamineerde Shou Sugi Ban Accoya® hout van 45mm werd geleverd door de houtexperts, Britton Timbers.

Toepassingen gebruikt in dit project:Inspiratie Inspiratie Houten gevelbekleding Houten gevelbekleding

Anthractite

Om het project verder te verbeteren, werd een laag “Anthractite”, een WOCA-coating uit Denemarken, aangebracht ter aanvulling van de algehele ontwerpesthetiek. Vanwege de dimensiestabiliteit van Accoya, zal deze coating veel langer meegaan in vergelijking met andere houtsoorten en zal daarom ook minimaal onderhoud nodig hebben. De Accoya-houten gevelbekleding werd vervolgens op speciale aluminium geanodiseerde beugels vastgeschroefd om ervoor te zorgen dat de pluggen gelijkmatig verdeeld waren over de stabiele structuur.

Gelegen op een prominente locatie aan de waterkant, was Accoya de ideale keuze voor dit geweldige project dankzij de uitzonderlijke duurzaamheid, betrouwbaarheid en unieke eigenschappen. Met een garantie van 50 jaar boven de grond is Accoya hout bestand tegen de meest veeleisende weersomstandigheden.

Impact

Andrew Elston, Commerical Specifications Account Manager bij Britton Timbers,: “In de Australische zon en de weersomstandigheden zoals wind en zoute lucht, is Accoya een materiaal waarop we echt kunnen vertrouwen”.

 

Huw Turner, directeur van Collins en Turner, zei: “Men was het er volledig over eens dat Accoya de beste oplossing zou zijn voor een langetermijnresultaat vanwege de slijtvaste, veelzijdige aard. Het gebruik van Shou Sugi Ban was een ideale manier om een ​​unieke, opvallende bouwvorm te creëren die op een zeer eigentijdse manier refereert aan eeuwenoud vakmanschap en tradities. Naast de lage onderhoudsvereisten sprak ook de duurzaamheidsfactor van Accoya® ons en onze klant enorm aan.

Het Barangaroo-stadsproject is geen onbekende voor Accoya®. De R7-toren, een markant gebouw in Barangaroo, gebruikte ook al Accoya-houten gevelbekleding. Accoya® werd daar in eerste plaats geselecteerd vanwege zijn hoge prestatiefactoren, maar ook vanwege zijn vermogen om het visuele aspect van het gebouw te verbeteren.

 

Accoya hout wordt geproduceerd met behulp van het eigen acetylatieproces van Accsys Group, dat de celstructuur van het hout chemisch verandert om weerstand te bieden aan vervorming. Cradle to Cradle ™ (C2C) Gold gecertificeerd, vanwege zijn duurzaamheidsprestaties, heeft Accoya® hout het bijkomende voordeel dat het milieubewust is.

 

Foto’s met dank aan Collins en Turner en Rory Gardiner.

projectstatistieken

projectstatistieken

Sector: Commercial project

Architect: Collins and Turner

Client: Lendlease

Developer: Lendlease

Principal contractor: Lendlease

Structure: Arcadis

Facade: Aurecon

Contractor: Onsite Group

Specialist subcontractors: ITC Eco and Brittons Timbers

Timeline: December 2017

Accoya Application: Charred Accoya cladding

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website