Accoya hout voor de “witte boom” in Montepellier, Frankrijk

Montpellier

Frankrijk

Sou Fujimoto Architects

De witte boom is een project dat is ontstaan uit een wedstrijd voor architecten die is uitgeschreven door de stad Montpellier om het beeld te verfraaien Middellandse Zee hoofdstad.

Deze architectonische uitdaging is ontworpen door Sou Fujimoto Architects, Nicolas Laisne en Manal Rachdi in samenwerking met de ontwikkelaars Opalia, Evolvis, Credit Agricole en Gavinenq. Ze kozen het gemodificeerde hout Accoya voor de realisatie van de 193 terrassen van het gebouw en zijn dak.

Toepassingen gebruikt in dit project:Terrassen Terrassen

Waarom accoya?

Accoya-hout heeft een perfecte dimensiestabiliteit en een lange levensduur het is perfect voor het ontwerpen van houten terrassen en helemaal om dit mediterrane klimaat in Montepellier te weerstaan. Krachtig, licht en helder en zonder knopen was het hout het best geschikt voor dit project. Het terras werd bevestigd met een onzichtbaar clip-systeem “hardwoodclip” (Novlek) zo houdt het terras een ​​eigentijdse uitstraling en voldoet aan de eisen van DTU 51.4. Met het gladde oppervlak, dat splintervrij is en het vermogen heeft om heerlijk koel te blijven in de zomer (wat natuurlijk zeer aangenaam is als u met blote voeten over dit terras loopt) was Accoya® hout de juiste keuze voor dit bijzondere gebouw.

Een hout dat zich perfect aanpast aan het klimaat

Een hout dat zich perfect aanpast aan het klimaat

Architect Manal Rachdi wil met zijn projecten proberen met zijn twee passies te trouwen: hedendaagse architectuur en natuur. Al haar projecten zijn eco-ingericht en duurzaam.

De keuze van duurzame en ecologische materialen, de oriëntatie van gebouwen, alles wordt zorgvuldig beschouwd als duurzaam zonder schade toe te brengen aan het milieu. Vandaar het gebruik van Accoya hout voor de aanleg van de terrassen.

“Voor ons, ligt ecologie voor de hand en noodzakelijk  in ons denken.Onze gebouwen moet pragmatisch zijn”, zegt Manal Rachdi.

Leven in een boom

Als hij het hoogtepunt van de stad Montpellier is geworden, fascineert hij door zijn architecturale lef en vragen. Op een hoogte van 56 meter, De witte boom heeft 17 verdiepingen met 193 metalen balkons afgewerkt met houten dekdelen van Accoya® hout. Terwijl de eerste 2 niveaus een restaurant, een kunstgalerie en kantoren huisvesten, zijn de andere 15 verdiepingen gewijd aan woningen met 110 appartementen. Elk appartement heeft een terras van 10 tot 30 m2. Het dak, heeft een bar met panorama view over de stad en een ontspanningsruimte speciaal gereserveerd voor de bewoners van het gebouw.

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website