Home Veelgestelde vragen Wat is FSC?

Wat is FSC?

FSC® staat voor de Forest Stewardship Council®, een certificeringssysteem dat mede is opgericht door het Wereld Natuur Fonds (WNF). FSC® is een wereldwijd boscertificeringsysteem met twee belangrijke componenten:

Door te kiezen voor materialen zoals hout met FSC® Chain of Custody certificering betekent dit dat de houtsoort of het merkhoutproduct afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos. Bomen in de gecertificeerde bossen worden gekweekt en gehakt volgens strikte richtlijnen die het milieu ten goede komen.

Deze richtlijnen omvatten:

– Beperking van het aantal gekapte bomen

– Beperking van zeer gevaarlijke pesticiden en bescherming van de rechten van de inheemse bevolking en de habitats van wilde dieren.

Het FSC®-certificeringssysteem stelt consumenten in staat om hout, papier en andere bosproducten die geproduceerd zijn op basis van goed beheerde bossen en/of gerecycleerde materialente identificeren, te kopen en te gebruiken, en een logo en certificaat is voorzien voor leveranciers om te gebruiken bij hun marketingwerkzaamheden.

Accoya is FSC® gecertificeerd.

 

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website