Opvallende zwarte bekleding

Leatherhead, Surrey

Engeland

“Zwart betekent niet dat het verkoold moet zijn”

Deze opvallende particuliere woning heeft Accoya houten gevelbekleding over de gehele voorgevel. De huiseigenaren hebben hun huis uitgebreid en wilden dat hun huis er uniek en anders dan dat van de buren zou uitzien.

De huiseigenaren uit Surrey waren bekend met verkoold hout en hielden van het donkere verbrande effect dat het creëert. Hun architect, Karl Harrison, legde hen echter alternatieve mogelijkheden voor. Harrison wilde een uniek huis ontwerpen en koos daarom voor Accoya houten gevelbekleding met een coating van Sansin om dit gitzwarte uiterlijk te creëren. Hij zei tegen zijn klanten: “het is niet omdat het zwart is dat het verkoold moet zijn, dus laten we iets gebruiken dat echt uniek is”.

Harrison is van mening dat Accoya gevelbekleding “eigentijds is en een textuur biedt die geen ander kan evenaren”, om nog maar te zwijgen van de garantie van 50 jaar tegen verrotting die het hout biedt. Door voor deze gevel te kiezen kon hij er zeker van zijn dat de aanvankelijke uitstekende afwerking nog jaren zal blijven.

Een ander verzoek van de klant was minimalisme. Om dit te bereiken is de gevelbekleding geprofileerd met messing en groef met een v-voeg in planken van 146 mm x 19 mm en verticaal geïnstalleerd. Dit betekent dat er geen verbindingsmaterialen zichtbaar zijn, aangezien de planken aan de achterkant aan het pand zijn bevestigd en naadloos in elkaar passen.

De Accoya gevelbekleding is geprofileerd en geleverd door James Latham, maar geïnstalleerd door architect Karl Harrison Landscapes in 2020.

Toepassingen gebruikt in dit project:Houten gevelbekleding Houten gevelbekleding

× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website