Renovatie wandelpad aan de kust van Noosa, Australië

Queensland

Australië

Terrasplanken aangenaam voor blote voeten

Minimale impact op het milieu

Een 400 meter lang wandelpad op de iconische Sunshine Coast van Australië is heropend voor het publiek na een grondige opknapbeurt.

De gerenoveerde promenade ligt in Noosa en biedt zitgelegenheden, uitkijkpunten die voorzien zijn van LED-verlichting met bewegingssensoren.

Architect Grant Calder van Flexure heeft in opdracht van Noosa toezicht gehouden op de ontwerp- en constructiefasen, met minimale milieueffecten, zowel tijdens de bouw als na de voltooiing, een beslissende factor in de vervangingsstrategie.

Toepassingen gebruikt in dit project:Terrassen Terrassen

Waarom Accoya?

De bestaande promenade, leuningen en openbare zitplaatsen werden vervangen door een volledig nieuwe, bredere, gebogen structuur. Alle dekdelen, zitplaatsen en trappen zijn gemaakt van Accoya® hout; een wereldwijd toonaangevend hoogwaardig houtproduct dat aanzienlijke milieu- en prestatievoordelen biedt. Zijn dimensiestabiliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid betekent dat het nauwelijks gevoelig is voor rotten, kromtrekken, krimpen of zwellen. Het is een lichtgewicht materiaal dat bestand is tegen de zwaarste weersomstandigheden en heeft minimale onderhoudseisen. Omdat Accoya® in direct zonlicht nauwelijks opwarmt is er geen risico op versplintering, waardoor de voetgangers er zelfs met hun blote voeten overheen kunnen lopen.

Accoya® is afkomstig van FSC®-gecertificeerde bossen en is gecertificeerd met het Cradle to Cradle ™ (C2C) gold als erkenning voor zijn duurzaamheidskenmerken, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

.

design details

Regionale Green Space Award

Het wandelpad is voltooid in twee maanden tijd eerder dan gepland door Hutchinson Builders. Het bevat meer dan 60m3 Accoya®-hout dat is geleverd door de onderverdeler Gowan Lea Timbers van Britton Timbers.

Noosa staat bekend om zijn surfstranden en ongerepte natuur en het nationale park Noosa. Het wandelpad loopt langs het populaire stuk dat het gebied van Little Cove verbindt met de ingang van het park, zodat voetgangers kunnen genieten van het uitzicht over de stranden en de oceaan.

 

Impact

Architect Grant Calder van Flexure; “Onze primaire focus voor dit project was kwaliteit; we wilden een wandelpad ontwerpen met een lange levensduur, waar mensen een aangename wandeling kunnen maken tussen bomen en die veel plekken biedt om te stoppen, te rusten en te genieten van de natuurlijke omgeving en het uitzicht. Accoya® was de natuurlijke keuze – het product combineert duurzaamheid in een zachthout dat beter is dan het hardhout met de hoogste duurzaamheid. De 50-jarige garantie boven de grond biedt vertrouwen en lage onderhoudskosten. Daarnaast is de duurzaamheid belangrijk voor ons”.”

PROJECT STATISTIEKEN

Sector: Commercieel

Aannemer: Hutchinson Builders

Distributeur: Britton Timbers

Dealer: Gowan Lea Timbers

Accoya Volume: 60m3

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website