Een imposante grote hond van Accoya hout

Assen

The Netherlands

design details

Uniek design

Op Werelddierendag werd een zes meter hoog beeld getoond van een hond die volledig is gemaakt van Accoya® hout. Het beeld ‘Mannes de Hond’ is ontworpen door de Rotterdamse kunstenaars ’Nio en Sefarijn en gemaakt door Arie Doornekamp van Doornekamp Woodspecials in Waddinxveen. Het beeld, dat uit 25 delen bestaat, is gebouwd van ongeveer 15 m3 Accoya® hout en heeft een jaar in beslag genomen om te bouwen en te bewerken. Elk van de 25 delen van het beeld is gemaakt van Accoya® balken van 63 cm x 150 cm, aan elkaar gelijmd en vervolgens gefreesd om de vorm aan te nemen van de anatomie van een hond.

Het ontwerp bevat ook gaten die in het Accoya®-hout zijn geboord, waardoor interactie met kinderen mogelijk is. Wanneer de stemmen van kinderen worden gehoord, komt er stoom vrij van het beeld.

 

IMPACT

“Ons team wist direct dat we Accoya®hout moesten gebruiken het is heel duurzaam en dimensiestabiel waardoor Mannes eenmaal buiten nauwelijks krimpt of zwelt en daardoor ook nog eens minder onderhoud nodig heeft.”

Arie Doornekamp Doornekamp Woodspecials

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website