Het nieuwe zwembad van Matinkylä

Espoo

Finland

Duurzaam recreatiecentrum

Duurzaam recreatiecentrum

Het duurzame recreatiecentrum, gelegen in Espoo naast het Iso Omena-winkelcentrum en Hotel Matts, heeft uitgebreid gebruik gemaakt van Accoya-hout, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.

Het gebouw is gebaseerd op klimaatvriendelijke oplossingen en ontworpen door architect Lehto Peltonen Valkama.

De gekozen materialen moesten een lange levensduur hebben, waardoor Accoya de ideale keuze was. Het gebouw heeft ook geothermische verwarming en 222 zonnepanelen op het dak.

Het perceel dat gereserveerd is voor het recreatiecentrum is relatief klein in vergelijking met de gewenste faciliteiten, maar met vindingrijkheid en een ontwerp met meerdere niveaus zijn een ruime entreehal, café, fitnessruimte en overdekt zwembad opgenomen.

Het hellende terrein is optimaal benut en het hoogteverschil tussen het zuidelijke en noordelijke uiteinde van het perceel is ongeveer 3 meter.

Toepassingen gebruikt in dit project:Houten gevelbekleding Houten gevelbekleding

Accoya: het hout bij uitstek

Accoya: het hout bij uitstek

Het hele gebouw is bedekt met Accoya houten gevelbekleding, inclusief het dak. Aan de oost- en westkant van het gebouw zijn houten verticale lamellen geïnstalleerd om de thermische en schitteringseffecten van direct zonlicht in het gebouw te verminderen. Buiten bij de ingang van het gebouw is ook een grote Accoya bank geplaatst.

Binnen in het zwembadgedeelte zijn het plafond en de bovenste delen van de muren voorzien van Accoya houten latten. Deze worden voortdurend blootgesteld aan het vocht van het zwembad, maar worden niet aangetast en blijven uiterst stabiel.

Alle Accoya is vervaardigd en geïnstalleerd door de goedgekeurde leverancier Novenberg en is onbehandeld gelaten. In de loop der tijd zal het hout buiten grijs worden door blootstelling aan zonlicht en weersinvloeden. Intern zal het hout zijn oorspronkelijke kleur behouden.

Aannemer: Lujatalo

Architect: Lehto Peltonen Valkama

Fabrikant: Novenberg

Geopend voor publiek: 4 april 2022

Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website