Het kantoor van Dillon Kyle Architects heeft de wauw-factor met Accoya

Houston

United States of America

Accoya gevelbekleding siert het gebouw

Accoya gevelbekleding siert het gebouw

In de loop der jaren is het Houston Museum District in de wijk Montrose veranderd van een woonwijk in een levendige kunstwijk, waar kunstgalerieën, musea en esthetisch verschillende gebouwen te vinden zijn. Toen Dillon Kyle Architects hun nieuwe kantoorruimte aan de overkant van het Houston Center for Photography ging ontwerpen, hadden ze creatieve oplossingen nodig voor een gebouw van 465 vierkante meter met parkeergelegenheid op de kleine, unieke ruimte van het perceel.

Het gebouw met drie verdiepingen heeft de vorm van een omgekeerde L, dit zorgt voor maximale parkeergelegenheid op het smalle hoekperceel. De vrijdragende ruimte werd gebouwd om de auto’s uit de hete zon van Texas te houden, terwijl ook een openbare ruimte is gecreeërd die voorbijgangers uitnodigt om met de ruimte in wisselwerking te staan.

Het interieurontwerp omvat open plafonds, betonnen muren, houten vloeren, meubels en warme, neutrale kleuren voor een meer industriële toon. De buitenkant heeft een commerciële boxy-uitstraling, dus het team zocht naar creatieve bekledingsafwerkingen om het gebouw te bekleden maar tegelijkertijd ook als regenscherm fungeert.

Na het afwijzen van glas- en andere mogelijke opties, viel de keuze van het team op hout – Duurzaam Accoya® hout. Peter Klein, architect bij DKA,”Het idee was om een ​​materiaal te gebruiken waarbij je niet kan zien waar de patronen beginnen en eindigen zodat het een mooi geheel lijkt.”

Een abstract bladachtig patroon is uitgehouwen uit Accoya houten planken die het hele gebouw bekleden. Het bladpatroon dient als een verwijzing naar de prachtige eiken die de buurt omringen.

 

Toepassingen gebruikt in dit project:Houten gevelbekleding Houten gevelbekleding

IMPACT

“Zelfs onbehandeld blijft Accoya dimensiestabiel. De neutrale grijstinten in combinatie met de lange levensduur, weerstand tegen rot en insecten maakten Accoya hout tot het ideale materiaal voor dit project.”

Peter Klein – Architect at DKA

Accoya cladding, dillon Kyle Offices, Texas
Project Statistieken

Project Statistieken

Gebouwtype: Kantoorgebouw

Voltooid: 2018

Architect: Dillon Kyle Architects

Leverancier: Universal Forest Products

Timmerfabrikant: S & S Constructors

Installatieprogramma: Arista Construction

 

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website