Accoya hout gespecificeerd voor dienstencentrum in Merelbeke, België

Merelbeke

Belgium

Accoya houten kozijnen, deuren en een deel van de gevelbekleding gekozen als materiaal van keuze

Accoya houten kozijnen, deuren en een deel van de gevelbekleding gekozen als materiaal van keuze

Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) in België heeft in december 2019 haar nieuwe dienstencentrum in gebruik genomen. Het architectenbureau GWM koos voor Accoya®houten kozijnen, deuren en een deel van de gevelbekleding.

Het gloednieuwe dienstencentrum biedt aan 65-plussers allerlei vormen van ondersteuning. De ouderen kunnen bij het OCMW terecht voor bijvoorbeeld administratieve hulp en computeronderwijs.  Het betonnen gebouw is ontworpen door GWM-architecten uit Gent. “Onze keuze voor Accoya®hout had te maken met een aantal aspecten”, zegt architecte Cindy de Maaskamp. “Het duurzame karakter was een belangrijke eis in de aanbesteding en toen kozen we Accoya®.”

Het hout is toegepast op een deel van de gevel (afmeting 24.50 m x 3.60 m) en de ramen en deuren. Het Accoya®hout is brandwerend behandeld. In het dienstcentrum is in totaal 13.000 kuub Accoya®hout toegepast.

Cindy de Maaskamp: “In de toepassing zorgt het hout voor warme accenten op de betonnen gevel. De dimensiestabiliteit van Accoya®hout maakt het ideaal voor het buiten schrijnwerk.”

 

Toepassingen gebruikt in dit project:Houten gevelbekleding Houten gevelbekleding

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website