Het handlebar café in de uk is geopend

02.02.2020

Het Handlebar café is fietsvriendelijk, een sociaal centrum, ligt niet ver van een oude spoorlijn en is ontworpen door de jonge mensen van spudYOUTH (een RIBA bekroonde liefdadigheidsinstelling). Accsys heeft het project gedurende de hele ontwikkeling ondersteund en heeft zowel financiering als duurzaam Accoya® hout geleverd voor de gevelbekleding en vloeren.

 

Accsys heeft samen met distributeur James Latham het Accoya hout geleverd om de studenten te helpen hun droomproject te realiseren: een fietsvriendelijk en op de gemeenschap gericht café langs het fiets viaduct aan de voet van St Catherine’s Hill, ten zuiden van Winchester.

 

Na buitengewone steun door lokale bedrijven, particulieren en de lokale autoriteiten, werd meer dan £ 350.000 opgehaald om van hun concept werkelijkheid te maken met het Handlebar Café dat gisteren officieel werd geopend.

Een ‘model van duurzaamheid’ en grotendeels gebouwd van hout. Het ontwerp is geïnspireerd op de treinwagons die niet meer langs de spoorlijn rijden. Het gebruik van Accoya® hout voor de buitenelementen past perfect in de duurzaamheidsdoelstellingen van het project.

 

Accsys ‘eigen acetylatieproces transformeert FSC®-gecertificeerd, duurzaam, snelgroeiend hout in een bouwmateriaal dat ook beter kan presteren dan kunstmatige, niet-duurzame of sterk CO2 verontreinigende alternatieven. Dit betekent dat het café er niet alleen geweldig uitziet, maar ook goed is voor het milieu.

 

Omdat Accoya® hout zo stabiel en duurzaam is, zullen de bomen die worden gebruikt voor Accoya®, tijdens de levensduur van producten die ervan zijn gemaakt, meerdere keren opnieuw worden groeien – en de koolstofvoetafdruk voor productie is erg laag (of zelfs negatief).

Accsys streeft naar duurzaamheid voor de gebouwde omgeving en ondersteunt dit unieke project graag voor enkele potentiële architecten van de toekomst.

Kinderen, die met de spudYOUTH-liefdadigheidsinstelling werken, hebben de locatie ontworpen en gepland om ethisch geproduceerd eten en drinken, fietsverhuur en -reparatiefaciliteiten, training en banen voor jonge en langdurig werklozen te bieden.

 

Mark Drury, directeur, SPUD: “Dit is het hoogtepunt van een enorme hoeveelheid hard werk door alle betrokken teams. De steun van de lokale autoriteiten, lokale bedrijven en particulieren is echt ongelooflijk geweest en zonder dit hadden we dit punt niet kunnen bereiken. Het was een fantastische reis om met het hele team te werken, met name met de jonge mensen. SPUD gelooft hartstochtelijk dat jonge mensen een ​​actieve rol in hun gemeenschap willen spelen en ook echt een verschil willen maken.”

Heather Evans, directeur van Bespoke Biking: “We hebben een passie voor het aanmoedigen en helpen van iedereen, ongeacht hun leeftijd of vermogen, om te fietsen. Na meer dan vijf jaar dromen, plannen en bouwen, is het Handlebar Café nu een realiteit. We zijn zo trots om het compleet en open voor het bedrijfsleven te zien in deze prachtige Winchester-omgeving. Naast onze belangrijkste fietshub in het centrum van de stad, zijn we verheugd om het café aan te bieden als een fantastische bestemming om naartoe te wandelen of te rijden. We kunnen niet wachten tot mensen onze geweldige koffie, gebak en lokaal geproduceerde saucijzenbroodjes, taarten en gebakjes komen proeven.

Onze ambitie is dat het café een centraal punt wordt voor de lokale gemeenschap en bezoekers, zodat iedereen de fantastische natuurlijke omgeving van het gebied kan waarderen. We kijken ernaar uit om onze samenwerking met Hampshire en Isle of Wight Wildlife Trust voort te zetten om het gebied te helpen verbeteren en het publiek aan te moedigen te komen genieten van alles wat deze prachtige omgeving te bieden heeft.”

 

Heather Evans, directeur van Bespoke Biking

projectstatistieken

projectstatistieken

Architecten: architecturePLB

Constructieteam: Bespoke Modular Developments en BlueFish-construction

Ingenieurs: ARUP

Foto’s: Pulse8 / Julia Conway Photography

Accoya kopen

U kunt Accoya- en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website