Belgische chocola, bier en Accoya

Als u aan België denkt dan denkt u aan Belgische chocola en bier maar waarom denkt u nog niet aan Accoya?

07.12.2020

Er wordt in België steeds duurzamer gebouwd

Er wordt in België steeds duurzamer gebouwd

Dan is het ook niet verwonderlijk dat veel bouwers vallen voor de troeven van hout. Hout is een natuurlijk bouwmateriaal, volledig hernieuwbaar en heeft goede thermische eigenschappen. Accoya hout is door zijn lichte gewicht, dimensiestabiliteit en duurzaamheid geschikt voor een snelle plaatsing met de garantie van een lange levensduur mede hierdoor een ideale oplossing voor nieuwbouw, renovaties en uitbreidingen.

Accoya een nieuw begrip in de wereld van hout

Accoya een nieuw begrip in de wereld van hout

Accoya is een revolutie in gemodificeerd, maatvast hout en levert opmerkelijke prestatieniveaus. Een product dat lang meegaat.

Accoya hout wordt gemaakt door Accsys in de fabriek in Arnhem, Nederland.

Accsys transformeert snelgroeiend, gecertificeerd duurzaam hout in Accoya-hout door middel van een gepatenteerd acetyleringsproces. Het resultaat is een goed presterend product met duurzaamheidsreferenties die groter zijn dan die van door de mens veroorzaakte, intensieve uitputting van hulpbronnen en sterk koolstofverontreinigende alternatieven.

Dit geeft de wereld de keuze om duurzaam te bouwen, wat nieuwe kansen biedt voor de gebouwde omgeving.

Bekijk deze geweldige projecten in Belgie met Accoya

CCG,  Sint Niklaas

CCG, Sint Niklaas

Een opvallend bouwproject voor de nieuwbouw van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG)

De Kantoren en consultatieruimtes voor CGG (Centrum Geestelijke Gezondheidszorg) Waas&Dender, te Sint-Niklaas zijn voorzien van Accoya voor de gevel en het buitenschrijnwerk.

Accoya werd door HA architecten gekozen vanwege zij duurzaamheid en een beter alternatief voor tropische hardhoutsoorten.

Politiecommisariaat Molenbeek

Politiecommisariaat Molenbeek

Politiebureau Molenbeek in België ontworpen door Architectenbureau Emmanuel Bouffioux is na 5 jaar nog net zo stabiel als bij oplevering in 2015 en toont een prachtige zilvergrijze verwering.

Tijdens een bezoek aan het Politiecommissariaat in Molenbeek (BE) waren we vooral benieuwd naar de prestaties van het Accoya hout, aangezien het toch wel over uitdagende lijnen gaat. De strakke lijnen waren een genot om naar te kijken. In zo’n project zie je pas hoe stabiel Accoya werkelijk is en waar we het verschil in kunnen maken. We zijn er rotsvast van overtuigd dat dit type opbouw met een mooi resultaat op lange termijn, enkel met Accoya hout mogelijk is”.

Xavier Deruyttere- Martal Houtimport, Verdeler Accoya in België en Luxemburg

 

Lees hier verder

De Groote Fabrieke, Avelgem

De Groote Fabrieke, Avelgem

Het Accoya hout is een overdonderend succes. Zelfs met de grote afmetingen van de ramen hebben we een marginale werking gehad. Met een andere houtsoort was dat absoluut onmogelijk geweest. Daarnaast is het een ecologisch verantwoorde houtsoort, dat vinden wij bij ons architectenbureau erg belangrijk. Verduurzaamd Accoya heeft duurzaamheidsklasse 1, wat betekent dat het meer dan 30 jaar lang meegaat. De meest bomen met deze duurzaamheidsklasse hebben een hele lange groeitijd. Accoya hout komt van FSC-­gekeurde plantages en heeft de korte groeitijd van maximaal 30 jaar. Dit voorkomt ontbossing, dat ontstaat wanneer er meer wordt gekapt dan aangroeit.”

Bart Demeestere – Architect

 

Lees hier verder:

Terras, Mechelen

Terras, Mechelen

Houben bouwde het nieuwe hoofdkantoor van de FNG Group in Mechelen. FNG is een Belgisch modehuis bekend van de merken Fred & Ginger, Van Hassels, CKS en Baker Bridge. Het gebouw werd ontwerpen door Stéphane Beel Architects en is in de Mechelse stationsbuurt een opvallende eyecatcher. Het terras werd uitgevoerd met duurzaam Accoya hout dat nauwelijks krimpt en zwelt waardoor het terras perfect stabiel blijft.

Dienstencentrum,  Merelbeke

Dienstencentrum, Merelbeke

Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) in België heeft in december 2019 haar nieuwe dienstencentrum in gebruik genomen. Het architectenbureau GWM koos voor Accoya®houten kozijnen, deuren en een deel van de gevelbekleding.

In de toepassing zorgt het hout voor warme accenten op de betonnen gevel. De dimensiestabiliteit van Accoya®hout maakt het ideaal voor het buiten schrijnwerk.”

Cindy de Maaskamp, Architect, Architectenbureau GWM

 

Lees hier verder

Laat uw duurzame projecten groeien!

Laat uw duurzame projecten groeien!

Wie aan de toekomst denkt, kan niet anders dan houtbouw overwegen

België: Bier-Chocola en Accoya!

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website