Home Veelgestelde vragen Welke voordelen heeft Accoya hout ten opzichte van Wood Plastic Composite-producten (WPC)?

Welke voordelen heeft Accoya hout ten opzichte van Wood Plastic Composite-producten (WPC)?

Wood Plastic Composites (WPC) zijn gemaakt van een mix van kunststofvezels en houtproducten. Vanwege hun kunststofbestanddelen zijn WPC-terrasplanken vaak gladder dan Accoya-terrasplanken. Accoya terrasplanken zijn grondig getest ten opzichte van een reeks concurrerende producten, zoals WPC, en ze blijken een hogere slipvastheid te hebben bij gebruik in diverse toepassingen, waaronder doucheruimtes, zwembaden, winkelingangen, buitentrappen en zelfs openbare keukens.

Daarnaast is uit recente tests gebleken dat de thermische winst op Accoya hout aanzienlijk lager is dan op WPC. Dit lage niveau van thermische winst, in combinatie met de in situ voordelen die worden verkregen door de dimensionele stabiliteit van Accoya hout, zorgt voor terrassen die aangenaam onder blote voeten zijn. Dit betekent dat het ondanks langdurige weersomstandigheden in vergelijking met andere producten glad en splintervrij blijft.

De meeste Wood Plastic Composites producten zijn niet geschikt voor recycling, wat betekent dat wanneer materialen het einde van hun levensduur bereiken, deze moeten worden verbrand of naar een stortplaats worden gestuurd.

Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website