Home Veelgestelde vragen Werken met Accoya Wat maakt Accoya zo speciaal?

Wat maakt Accoya zo speciaal?

Hout is een verbazingwekkend materiaal met vele mogelijkheden en praktische toepassingen. Een van de grootste nadelen van hout, vooral zacht hout, is de interactie met water. Vocht zorgt ervoor dat het hout opzwelt en krimpt, en versnelt schade en verrotting.

Dus, wat is acetylatie?

Hout bevat van nature wat acetyls, maar ook veel ‘vrije hydroxyls’ groepen – dat zijn de hydroxyls waar water zich aan bindt, waardoor de problemen ontstaan. In onze reactoren gebruikt ons proces azijnzuuranhydride – in wezen zeer sterke azijn – om het acetylgehalte van het hout te verhogen, waardoor die hydroxyls worden vervangen…dit betekent dat water niet langer een probleem is.

Dit betekent dat we niets aan het hout toevoegen wat er nog niet in zat – geen giftige elementen die er later uit kunnen lekken – we versterken de natuurlijke kwaliteiten van het hout.

Zelfs het bijproduct van ons proces maakt deel uit van de circulaire economie: azijnzuur wordt op zichzelf gewaardeerd, gebruikt in andere producten, processen of zelfs weer omgezet in azijnzuuranhydride – het biedt een potentieel ‘gesloten lus’-cyclus voor onze chemie.

Wij verfijnen en verbeteren voortdurend onze processen om de kwaliteit en de efficiëntie te verbeteren, en onderzoeken de effecten met verschillende houtsoorten.

× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website