Home Veelgestelde vragen Waarom is het hout afkomstig uit Nieuw-Zeeland?

Waarom is het hout afkomstig uit Nieuw-Zeeland?

Ons belangrijkste materiaal voor de productie van Accoya is het zeer snelgroeiende Radiata Pine uit Nieuw-Zeeland: het klimaat daar is bevorderlijk voor een zeer snelle groei, wat een hogere koolstofvastlegging uit de atmosfeer betekent, en het hout bijzonder geschikt maakt voor het acetylatieproces. De vooruitstrevende toestand van de bosbouw in het land biedt ook een goede aanvoer van het gesnoeide “zuivere hout” dat onze klanten bijzonder op prijs stellen, en beperkt de risico’s op milieuschade, niet-naleving van de principes van verantwoord bosbeheer of corruptie tot een minimum.

Hoewel de aankoop in Nieuw-Zeeland betekent dat ons hout in totaal een lange afstand moet afleggen, is de efficiëntie van bulkvervoer over zee dat voldoet aan de IMO 2000-normen aanzienlijk: andere opties leveren tussen 500% en 9800% meer CO2 e per ton en per vervoerde km op. De langere levensduur van onze producten vermindert de totale impact van het vervoer op de levensduurkosten nog verder. Een heel extreem voorbeeld: Accoya-hout van Nieuw-Zeelands Radiata Pine dat naar onze fabriek in Nederland wordt vervoerd en vervolgens weer wordt teruggestuurd voor gebruik in Brisbane, Australië, heeft per volume en per jaar van de levensduur van het product lagere CO2 -kosten dan Blackbutt of Spotted Gum dat “lokaal” in Canberra wordt ingekocht en per vrachtwagen naar Brisbane wordt vervoerd.

De combinatie hiervan met de hoge kwaliteit, het lage risico en de goed beheerde bosbouw in Nieuw-Zeeland, en de versnelde groeisnelheid en koolstofvastlegging van Radiata Pine die daar wordt geteeld, maken dat dit onze belangrijkste en geprefereerde bron blijft – maar we blijven andere duurzame houtbronnen controleren, beoordelen en bij gelegenheid gebruiken om het best mogelijke evenwicht tussen kwaliteit, duurzaamheid en klantentevredenheid te bereiken en te bieden terwijl we plannen maken voor verdere wereldwijde groei.

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website