Home Veelgestelde vragen Hoe onderhoud ik mijn Accoya houten terras?

Hoe onderhoud ik mijn Accoya houten terras?

Houten terrassen zijn onderhevig aan natuurlijke verwering en moeten regelmatig worden schoongemaakt.  Elk terras vereist een individueel onderhoudsinterval, afhankelijk van de locatie, het gebruik ervan en de persoonlijke voorkeuren.

Vlonders vormen een biofilm die water vasthouden en de snelheid van het drogen van de planken verminderen, en een grote opeenhoping van een dergelijke laag moet worden voorkomen. Regelmatig schoonmaken is nodig om de opbouw van deze biofilm tegen te gaan.

In normale omstandigheden moet een Accoya terras eenmaal per jaar grondig worden schoongemaakt, bij voorkeur in het voorjaar, aangevuld met een lichte schoonmaakbeurt gedurende het hele jaar. Als het terras continu in de schaduw ligt, bijvoorbeeld aan de noordkant van uw huis of bij struiken, grote bomen of bossen, moet u het vaker schoonmaken.

Accoya terrasdelen kunnen worden schoongemaakt met een harde borstel en schoon water. Het proces wordt verbeterd door het voor het schoonmaken nat te maken, omdat door het weken de biofilm loslaat. Voor hardnekkiger vlekken kan een reinigingsmiddel worden gebruikt. Wij adviseren een reinigingsmiddel met een PH-waarde onder de 9 en het terras grondig af te spoelen met helder water.

Geschaafde oppervlakken zijn gemakkelijker schoon te maken dan ruw gezaagde oppervlakken. Het gebruik van een hogedrukreiniger is absoluut ongeschikt voor houten terrassen en wordt uitdrukkelijk NIET aanbevolen. De waterstraal onder hoge druk kan de houten planken beschadigen, ongeacht de houtsoort. Dek uw houten terras af wanneer u een hogedrukreiniger gebruikt op andere materialen in de onmiddellijke omgeving.

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website