Home Veelgestelde vragen Welke voordelen heeft geacetyleerd Accoya hout ten opzichte van niet-gemodificeerd hout?

Welke voordelen heeft geacetyleerd Accoya hout ten opzichte van niet-gemodificeerd hout?

Geacetyleerd hout vs. niet-gemodificeerd hout

Vrijwel alle houtverduurzamingsbehandelingen werken tegenwoordig door het impregneren van giftige chemicaliën (zoals arsenicum, oliën, ammoniak of metaalverbindingen) in de celwanden van het hout. Hierdoor worden de poriën in het hout opgevuld, maar de samenstelling van het hout verandert er niet door. De schadelijkheid van dergelijke producten heeft ook negatieve gevolgen voor het milieu, zowel tijdens de gebruiksduur van het hout als tijdens de verwijdering ervan.

Als alternatief wijzigt Accoya de structuur van het hout tot in de kern, waardoor een onherbergzame omgeving wordt gecreëerd en ongewenste organismen, zoals bacteriën, virussen en schimmels, worden tegengegaan. De belangrijkste alternatieve niet-giftige verduurzamingsbehandeling voor Accoya’s acetylering is “thermische modificatie”, een proces dat werkt door de tastbare bestanddelen van het hout af te breken. Dit proces verkleurt en verzwakt het hout echter, waardoor het voor veel toepassingen ongeschikt wordt.

Het productieproces van Accoya verzwakt het oorspronkelijke hout niet – sterker nog, de hardheid van het hout wordt iets verbeterd en de buigsterkte blijft onaangetast. Er bestaat geen enkel ander modificatieproces dat de voordelen van Accoya biedt en de fysieke eigenschappen van Accoya behoudt.

 

Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website