Squirrel Hill Passief Huis

Pittsburgh

Verenigde Staten

Voor het Squirrel Hill Passief Huis in Pittsburgh, de Verenigde Staten, werd Accoya hout geselecteerd als het ideale materiaal voor de gevelbkleding van het duplex. Op de gevelpanelen werden drie lagen waterdoorlatende en isolerende beitsen aangebracht, waardoor een rijke, roodbruine tint naar voren kwam. Maar de kleur van de beits is echter niet het enige kenmerk van de buitenmuren met visgraatmotief waarvan de huiseigenaar onder de indruk is. De duurzaamheidsklasse van Accoya, de garantie van 50 jaar die het biedt, en de lage koolstofvoetafdruk trokken de natuurkundige en haar echtgenoot, een professor in de natuurkunde, in eerste instantie aan voor de gevelbekleding van het ultra-energie-efficiënte passiefhuis.

“We waren erg onder de indruk van het feit dat het hout wordt gebruikt voor de bouw van bruggen en andere projecten die je normaal gesproken niet met gewoon hout zou durven bouwen,” zegt huiseigenaar Lucyna de Barbaro, die met haar man in een van de twee woningen zal intrekken. “De duurzaamheidsbelofte en de garantie maken hier een groot verschil.” 

Het duplex wordt het eerste gecertificeerde passiefhuis in Squirrel Hill en een van slechts zes in de regio Pittsburgh, aldus hoofdarchitect Erik Fritzberg van Dunn and Associates, die schat dat de warmteterugwinning- en ventilatiesystemen voor 92 procent efficiënt zullen zijn en dat het huis ongeveer evenveel energie zal verbruiken als een haardroger om te verwarmen en te koelen.

Fritzberg, een gecertificeerd passiefhuisadviseur, zegt dat het huis vier keer energie-efficiënter en tien keer beter afgedicht is dan een Energy Star-gecertificeerd huis. “Het is vrijwel luchtdicht, net als een thermosfles,” legt de Barbaro uit, die zegt dat het huis een kleine warmtepomp heeft voor het geval “ons eigen lichaam en de koelkast” de binnenluchttemperatuur niet aangenaam genoeg kunnen houden.

Toepassingen gebruikt in dit project:Houten gevelbekleding Houten gevelbekleding

Aan de buitenkant wilde Fritzberg een duurzaam product dat – in tegenstelling tot ceder en sommige andere houtsoorten – zijn kleur gedurende de winters in Pittsburgh zou behouden, omdat deze winters koud, vochtig en bewolkt zijn. Hij koos voor Accoya op aanbeveling van de aannemer van het project, die Accoya had toegepast op een dakterras van een nabijgelegen huis. Hij koos voor Accoya op aanbeveling van de aannemer van het project, die Accoya had toegepast op een dakterras van een nabijgelegen huis. Voor de afwisseling combineerde hij het met vezelcement en “om er een beetje speelsheid aan toe te voegen… zodat [het exterieur] niet één repetitieve kleur of materiaal was.” De Barbaro keurde de houtsoort goed – uniek in een buurt van bakstenen huizen – deels omdat het hernieuwbaar is en met minder energie wordt geproduceerd dan baksteen vereist.

Het resultaat, aldus Fritzberg: De gevelbekleding “ziet eruit als vloerdelen – echt prachtig. Het is heel mooi spul.”

Het is ook betrouwbaar, zegt Steve McManus, eigenaar van Leaf Redevelopment, de aannemer van de gevelbekleding. “Wij vinden dat we dingen moeten maken die zo lang mogelijk meegaan, en Accoya past daar uitstekend bij,” zegt hij. Maar zijn ervaring met het terras van Accoya hout dat hij bouwde, overtrof zijn verwachtingen voor het alternatief van onder druk behandeld timmerhout, dat kan leiden tot ” terugroepacties, splijten, kromtrekken, droogte, inconsistente kwaliteit,” merkt McManus op. “Dit is een meer gewenst bouwproduct.”

En het huis, dat $800.000 kostte om te bouwen, is aantrekkelijker dan dat van haar buren, zegt de Barbaro. “We hebben hier een enorme specialiteit. Het is een uniek huis waarin veel details zijn aangebracht…het is prachtig.”

In werkelijkheid is elk materiaal dat is gebruikt voor de bouw van de woning van 4.600 vierkante meter gekozen vanwege zijn milieuvriendelijkheid. Het huis, dat bestaat uit een woning met vier slaapkamers en een tweede met twee slaapkamers en een studio, zit vol met passieve bouwelementen, zoals muren van 33 cm dik, isolatie van steenwol, ramen met driedubbele beglazing, zeer duurzame voegen en naadvloeistof, en een opvangsysteem voor regenwater. De eigenaars streven naar een National Green Building Standard Certification en een erkenning van het Passive House Institute U.S.

 

Opgeleverd: 2016

Architect: Dunn and Associates

Aannemer gevelbekleding: Leaf Redevelopment

Distributeur: Snavely Forest Products

× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website