Passiefhuis toont uitstekende Accoya ramen en gevelbekleding

Zele

Belgium

Verbeterde isolatie

Verbeterde isolatie

Accoya hout toegepast voor de ramen en gevels van twee half-open passiefwoningen

Schrijnwerkerij Michiels levert twee halfopen passiefwoningen in Rinkhout te Zele op, die bijna energie neutraal zijn. Dit betekent dat het huis amper energie gebruikt voor de verwarming en koeling. Iedere woning boekt dit resultaat door gebruik van bouwmaterialen die bijdragen aan een goede isolatie. De energiewaardes van de woningen liggen onder de E20 norm.

De huizen hebben drie woonlagen die hoofdzakelijk door middel van de zon worden verwarmd. Grote glazen oppervlakten aan de zuidzijde van de huizen laten de zonnewarmte binnen. Voor het vasthouden van de warmte zorgt een laag van 24 centimeter PU isolatieonder de vloer en 36 centimeter houtvezel in het dak. De ramen en de gevelbekleding zijn van Accoya hout. Dit is een naaldhout dat via een behandeling is verduurzaamd en daardoor onder andere goed isoleert (Accoya isoleert 30 procent beter dan een tropisch hardhout van gelijke dikte). Het hout is ook heel vormvast, wat het uitermate geschikt maakt voor ramen en deuren.

Ventilatie van de woning in Rinkhout vindt plaats door een ventilatiesysteem met natuurlijke nachtkoeling door de automatisch gestuurde dakramen. Deze gaan open als de temperatuur in het huis te hoog is, en sluiten bij regen. De Accoya gevel is verticaal geplaatst met een open profiel, dit wil zeggen dat er ruimte is gelaten tussen de gevellatten wat zorgt voor mooie lange lijnen. Het Accoya hout is met inox nagels geplaatst op een dubbele lattenstructuur. In totaal is er voor de bouw van de twee halfopen passiefwoningen 10 m3 Accoya hout gebruikt.

Het Accoya hout werd geleverd door Hout Bois van Steenberge

Schrijnwerk: Schrijnwerkerij Michiels

Toepassingen gebruikt in dit project:Houten deur Houten deur Houten gevelbekleding Houten gevelbekleding Houten kozijnen Houten kozijnen

dwdqwdwqd

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website