Accoya kozijnen voor Minnesota State Capitol

Minnesota

United States of America

Het prachtige regeringsgebouw  in St. Paul, Minnesota was in zeer slechte staat. Aan de buitenkant was het vorstelijk marmeren exterieurontwerp, dat in 1905 werd afgerond, aan het afbrokkelen.

De staat Minnesota heeft in 2013 een herstructureringsplan van 272 miljoen dollar aangevuld met taken, waaronder het vervangen van loodgieterswerk, elektrische systemen, het vergroten van de energie-efficiëntie, het verbeteren van de toegang, het vervangen van het dak en het repareren van het afbrokkelende marmer.

Toepassingen gebruikt in dit project:Ramen en deuren Ramen en deuren

design details

Uniek design

Een ander belangrijk deel van het project was het herstellen van de originele houten kozijnen van het gebouw, dat 30 jaar geleden met aluminium ramen was afgewerkt. De verouderde raamkozijnen- 242 in totaal – hadden last van vocht, houtrot en gebroken glas. Window Replacement Re-View, werd geselecteerd om de ramen te herstellen.

Re-View heeft de aluminium-raamkozijnen verwijderd, waarbij de originele houten raamkozijnen werden onthuld, die vervolgens werden hersteld met behulp van restauratie-epoxy’s en Accoya-hout. Re-view gebruikte een origineel volledig houten raam die nog in het gebouw achterbleef als basis en deze werd voorzien van een Accoya houten voorzetraam  Re-View liet zijn keuze op  Accoya vallen door zijn duurzaamheid en 50 jaar garantie.

Aangezien sommige van de dubbelhangende ramen ongeveer 2 meter breed zijn met een hoogte van 4 meter, weegt het voorzetraam meer dan 115 kilogram. Dit zorgde ervoor dat het  Re-view engineering team  een systeem van gewichten en katrollen realiseerde om de massale ramen makkelijk te openen. Veel van de Accoya-geïnstalleerde ramen werden door een onafhankelijk testbureau getest op lucht- en wateropname en er werd vastgesteld dat ze tweemaal zo stabiel waren als de gepubliceerde beoordelingen  voor standaard houten kozijnen.

 

Project details:

Project Eigenaar – Department of Administration, Staat, Minnesota

Contractbeheerder – CPMI (Kosten, Planning en Management International)

Programm Manager – MOCA Systems

Design Team – HGA Architects  & Engineers

Bouwmanager – JE Dunn Construction

Beheer- Bewaringskommissie Minnesota regeringsgebouw

 

Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website