Geborsteld Accoya terrasdelen

Beaconsfield

Engeland

Vlonders met precisie

Vlonders met precisie

Voor de huiseigenaars van een privéwoning in Beaconsfield heeft Karl Harrison Landscapes Ltd de perfecte vlonder ontworpen en geplaatst. Het was in eerste instantie ontworpen met Millboard in gedachten, maar de klant besloot te kiezen voor de meest biofiele optie, Accoya hout. Karl Harrison selecteerde samen met de door Accoya erkende distributeurs, James Latham Ltd, Accoya als het beste materiaal om aan de wens van de klant te voldoen: “hout moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien en aanvoelen” en dus was Accoya-hout de ideale keuze.

Accoya is echt hout. Het heeft een modificatieproces ondergaan om de duurzaamheid en stabiliteit te vergroten, maar er worden alleen natuurlijk voorkomende moleculen aan het hout toegevoegd. Er worden geen vreemde materialen toegevoegd, wat betekent dat het product niet giftig en volledig recyclebaar is.

Accoya is ook blote-voeten-vriendelijk. Het kan worden geschaafd om een gladde textuur te onthullen en heeft een zeer lage thermische winst, wat betekent dat het zelfs in het warmste klimaat koel blijft onder de voeten.

Het terrasproject werd in de zomer van 2021 voltooid.

Geborstelde afwerking

Geborstelde afwerking

Accoya heeft meerdere afwerkingsopties, maar om hun biofiele keuzes te behouden hebben de huiseigenaren ervoor gekozen om hun Accoya terras ongecoat te laten. Ze hadden ervoor kunnen kiezen om de Accoya vlonders te oliën nadat ze geïnstalleerd waren, aangezien het gebruik van een transparante olie de natuurlijke vanillehoutkleur zou hebben behouden, maar ze kozen ervoor om dat niet te doen. “Natuurlijk betekent dat je de natuur zijn gang laat gaan en na verloop van tijd zal het Accoya hout verweren en een eigentijdse maar organische grijze kleur krijgen. Het heeft een bijkomend voordeel om het Accoya terras ongecoat te laten, omdat de klanten het terras in de toekomst niet opnieuw hoeven in te oliën. Het heeft ook geen invloed op de garantie van Accoya, wat betekent dat het terras nog 25 jaar onder garantie blijft.

Hoewel er geen coating is aangebracht, zijn de Accoya terrasplanken geborsteld.  Dit is gedaan om een gladde maar voelbare textuur te verkrijgen die prettig is om met blote voeten op te lopen. Elke plank werd ook geschuurd om ervoor te zorgen dat er geen scherpe hoeken en randen waren.

De terrasplanken werden geïnstalleerd met geheime zijbevestigingen, zodat er geen schroeven zichtbaar zijn waarmee de planken op hun plaats worden gehouden. Onder de vlonder is een punt voor roedes dat toegankelijk moest blijven, maar Karl Harrison ontwierp slimme pluggen om de schroeven af te dekken en gebruikte daarvoor Accoya, zodat ze naadloos in elkaar overgaan.

Er lopen ook een paar steunpalen van het huis door de vlonder. De terrasplanken werden zo gezaagd dat aan weerszijden van elke paal precies een halve terrasplank werd gebruikt, wat voor een nauwkeurige en esthetisch aangename afwerking zorgde.

Karl Harrison

Karl Harrison

Karl Harrison Landscapes Ltd

“Het is altijd een genot om tijd te besteden aan het perfect maken van elk detail van een project. Ik hou ervan om nieuwe texturen en materialen in mijn tuinen te gebruiken, dus dank aan Lathams en Accoya voor het helpen om dat mogelijk te maken.”

“Ik beveel Accoya graag aan voor terrasplanken, kom op, echt… Het is mooi, duurzaam, kan worden gerecycled, cradle to cradle gold, enorme garantie… de lijst is lang”

× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website