Fagelcats 10 years later

Fagelcats Zorgcomplex 10 jaar later

Amsterdam

Nederland

Zorgcomplex Fagelcats

Zorgcomplex Fagelcats

Bij de ontwikkeling van een wooncomplex door Woningstichting ‘Ymere’ lag de focus op zelfstandig wonen voor ouderen zonder gedwongen verhuizing bij toenemende zorgbehoeften. Het Fagelcats complex bestaat uit 22 duurzame appartementen en vier groepswoningen met 24/7 zorg voor mensen met dementie, met zowel sociale huurwoningen als vrije markt huurappartementen. Hierbij is ook een verwaarloosd 19e-eeuws bouwblok in Westerpark Amsterdam nieuw leven ingeblazen. De uitdaging was om twee vijf verdiepingen tellende gebouwen te ontwerpen die de architectonische stijl van de grachtengordel respecteren en tegelijkertijd een moderne interpretatie bieden.

Architect Liesbeth Janson koos voor Accoya hout voor de kolommen, veranda’s en kozijnen, waardoor de binnenplaatsgevels een zachtere uitstraling krijgen en de houten verandaconstructie de witte bakstenen muren vrijwel laat verdwijnen. De keuze voor Accoya hout was gebaseerd op kwaliteit, esthetiek, sterkte, lage onderhoudskosten en duurzaamheid. Bovendien hebben alle eenlaagse gebouwen in de tuin groendaken.

Toepassingen gebruikt in dit project:Houten Terrasplanken Houten Terrasplanken Houten kozijnen Houten kozijnen Houten deur Houten deur

Tijd voor een bezoek, na 10 jaar

Tijd voor een bezoek, na 10 jaar

Nu, ongeveer 10 jaar later, bracht architect Liesbeth Janson opnieuw een bezoek aan het Fagelcats complex om de houten galerijen van Accoya te bewonderen. Het Accoya hout heeft een prachtige platinum kleur ontwikkeld en harmonieert perfect met het gehele gebouw.

De bewoners kunnen elke dag blijven genieten van de voorzieningen van het complex en tegelijkertijd de schoonheid van de natuur bewonderen, dankzij het duurzame en onderhoudsarme Accoya hout!

Project statistieken
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website