Op maat gemaakte speeltuin met gebogen Accoya hout

Sydney

Australia

Speeltoestellen van Curvwood met gebogen Accoya

Speeltoestellen van Curvwood met gebogen Accoya

Deze unieke, duurzame buitenruimte is ontworpen door Arcadia Landscape Architecture en gerealiseerd door Tilt Industrial Design en beschikt over een op maat ontworpen speeltuin inclusief dit indrukwekkende speeltoestel. De gebogen gelamineerde balken en latten zijn vervaardigd door Curvwood met Accoya-hout, geleverd door Mathews Timber Sydney.

Het was absoluut noodzakelijk dat het speeltoestel er niet alleen indrukwekkend uitzag, maar ook was gemaakt van een materiaal met een goede stabiliteit, hoge duurzaamheid in vaak zware omstandigheden en duurzaamheidsreferenties.

Accoya was de voor de hand liggende keuze.

Met alle voordelen die Accoya-hout biedt, inclusief de garantie van 50 jaar, betekende dit dat de locatie werd opgeleverd met een minimale impact op het milieu en een 6-sterren Green Star Design-beoordeling kreeg van de Green Building Council of Australia, die het wereldleiderschap vertegenwoordigt.

Toepassingen gebruikt in dit project:Inspiratie Inspiratie

Volume, Process and Finish

Volume, Process and Finish

196 meter in rechte lijn (of 2 kubieke meter) werd gebruikt om het project te voltooien.

Met behulp van een glulam-proces werd het Accoya-hout in lamellen gesneden, gelijmd en vervolgens in de opgegeven straal geklemd.

Osmo UV-beschermingsolie 420 Clear Satin werd als laatste element op de afgewerkte stukken aangebracht.

Fotografie door: Steve Brown Photography

Truett Dellow, Directeur van Curvwood

Accoya was de beste keuze voor dit project omdat het ongelooflijk veelzijdig en duurzaam is, dus ideaal voor een speeltuin. Accoya is een prachtig hout om mee te werken. Het snijdt als boter en is een briljant hout om te buigen, wat natuurlijk noodzakelijk was voor het succes van dit project. Ik kijk er echt naar uit om er weer mee te werken aan andere gebogen houtprojecten.

Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website