Accoya terrasdelen bereiken nieuwe hoogten in Banff

Banff Gondola Experience

Banff, Alberta

Canada

Accoya terrasplanken gekozen voor project op Sulphur Mountain

Accoya terrasplanken gekozen voor project op Sulphur Mountain

Het uitzicht vanaf het Pursuit Collection Banff Gondola observatiedek op de top van Sulphur Mountain is ronduit spectaculair, net als de ervaring om daar te komen. Eerst geniet je van een gondelrit en stijg je meer dan 609 meter naar de top van Sulphur Mountain. Eenmaal aangekomen op de top, word je begroet met nog meer prachtige uitzichten op de omliggende bergen. Het is werkelijk adembenemend.

Het ruime Accoya observatiedek rondom het gebouw nodigt bezoekers uit om te ontspannen en in stijl van het prachtige berglandschap te genieten. De Accoya terrasdelen, geleverd door Upper Canada Forest Products, werden naar de top van Sulphur Mountain vervoerd met behulp van materiaalwagens van de gondellijn en door middel van hijswerkzaamheden per helikopter.

 

Dimensionaal stabiele terrasdelen

Dimensionaal stabiele terrasdelen

De bouw van het observatiedek was gepland tijdens het strenge winterseizoen om onderbreking van de zomergastenervaring te voorkomen, maar PCL Construction Management Inc. was opgewassen tegen de uitdaging. De Banff Gondola experience kon tijdens de bouw van het dek gewoon doorgaan met het gebruik van de gondel en de bovenste terminaldiensten, met een minimale uitvaltijd voor de gasten.

Accoya is niet alleen gekozen vanwege de authentieke houten uitstraling en duurzaamheid, maar ook vanwege de indrukwekkende prestaties tot nu toe. Op deze hoogten brengen de winters veel sneeuw en extreme temperaturen met zich mee, waarvan de belasting voor veel materialen – met name hout – problematisch kan zijn. Het projectteam moest ook rekening houden met de grote hoeveelheid voetverkeer van toeristen, waardoor het dek extra wordt belast.

Voor Accoya zijn deze uitdagingen geen enkel probleem. Dankzij het gepatenteerde acetylatieproces is Accoya-hout zeer dimensiestabiel, waardoor het nauwelijks krimpt, uitzet of kromtrekt, en is het uiterst duurzaam in alle weersomstandigheden. Daarom was het de juiste keuze voor dit project.

Gebouwd om lang mee te gaan

Gebouwd om lang mee te gaan

Het afgewerkte Accoya observatiedek is gebouwd om lang mee te gaan en zal de bezoekers van de Banff Gondola nog jarenlang uitnodigen om van het buitenleven te genieten en prachtige uitzichten op de bergen te bewonderen.

Hoogte project: meer dan 2000 meter

Houtsoorten: Accoya-hout van Upper Canada Forest Products

Ontwerper/constructeur: ISL Engineering

Klant: Pursuit Collection – Banff Gondola

× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website