Accoya toegepast voor stadskantoor

Venlo

The Netherlands

Design details

Grootste voorbeeld van Cradle to Cradle Principes in design

Het nieuwe stadhuis in Venlo is een mooi voorbeeld van het toepassen van de Cradle to Cradle-ontwerpprincipes op gebouwschaal. Over een periode van slechts 40 jaar heeft de gemeente Venlo een investeringsrendement behaald van circa 17 miljoen euro. Dit project beschikt ook over het hoogst mogelijke toepassingsniveau van Cradle to Cradle binnen het vastgestelde budget.

Het belangrijkste element waar het ontwerpteam rekening mee moest houden, was het gebruik van geschikte materialen die groene referenties hebben en kunnen worden gerecycled. Daarom werd Accoya gekozen als het ideale hout. Voor het interieur en exterieur van het gebouw is gekozen voor Accoya. Accoya is Cradle to Cradle Gold gecertificeerd en ontving onlangs de platinum-onderscheiding voor materiële gezondheid van Cradle to Cradle. Accoya is toegepast aan de buitenzijde van het gebouw voor gevelbekleding, terrassen en raamkozijnen, evenals voor deuren en plafond.

. De gemeente Venlo beschouwt Cradle to Cradle als een innovatief economisch ontwerpprincipe, met de hoogst mogelijke duurzaamheid als resultaat.

 

Feiten en cijfers

Venlo heeft een nieuw stadhuis gebouwd als teken van uitstekende dienstverlening aan bewoners en bedrijven. Een prettige en gezonde werkplek voor medewerkers van de gemeente Venlo staat centraal; een gebouw dat een comfortabele en gezonde werkomgeving zal creëren gecombineerd met innovatieve duurzaamheid. Een icoon aan de Maas, dat trots verwijst naar de agro-logistieke traditie van de stad Venlo; in het middelpunt van de belangstelling voor Cradle to Cradle-design. Een gebouw dat ademt wat de gemeentelijke organisatie wil zijn: open, transparant en toegankelijk. Het ontwerp van het nieuwe stadhuis van Venlo is geïnspireerd op de Cradle to Cradle-principes.

13.500 m2 vloeroppervlak
2.000 m2 kantoorruimte in de Nedinsco
Ongeveer 630 werkplekken (flexfactor 75%)
3 verdiepingen tellende openbare parkeergarage met circa 400 parkeerplaatsen
11 verdiepingen
Groene gevel van 2.026 m2
Totale kosten: 46 miljoen

 

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website