Kirchturm in

Accoya houten gevel voor kerktoren

Bleibach

Duitsland

Landmark gemaakt van duurzaam hout

Landmark gemaakt van duurzaam hout

In Bleibach in het Zwarte Woud, Duitsland, werd een kerktoren volledig uit hout opgetrokken. De toren werd bekleed met een houten gevel van Accoya, die de toren beschermt tegen weersinvloeden. Ook het taps toelopende dak werd met Accoya bekleed.

De spectaculaire toren is bijna 34 meter hoog en is tot ver in de omtrek herkenbaar als een nieuw herkenningspunt in de regio. In de toren is een uitkijkplatform geïnstalleerd, waar bezoekers op afspraak kunnen genieten van het uitzicht over het uitgestrekte land.

Toepassingen gebruikt in dit project:Inspiratie Inspiratie Houten gevelbekleding Houten gevelbekleding

Veeleisende houtconstructie

Veeleisende houtconstructie

De kerktoren is door de architect Architektur3 ontworpen met een driehoekige plattegrond, waarbij voor de constructie gebruik is gemaakt van kruislings gelamineerd hout (cross-laminated timber, CLT) van regionaal zilversparrenhout. Een stabiele constructie was bijzonder belangrijk omdat de hoge toren blootgesteld is aan de harde wind en ook bestand moet zijn tegen de trillingen van de kerkklokken.

De gevelbekleding van Accoya-hout biedt een ideale bescherming voor elk klimaat. Het duurzame Accoya-hout rot niet en beschermt de structuur, zodat de kerktoren generaties lang zal meegaan. Dit project is weer een indrukwekkend voorbeeld van wat er met duurzaam Accoya hout kan worden gedaan.

Accoya is ongecoat geïnstalleerd en zal na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze patina krijgen.

Project details

Project details

De houten gevel is gemaakt met verticale profielen, die rondom zijn losgemaakt met kijk- en luchtsleuven. De wanden van het uitkijkplatform kunnen via houten schuifluiken aan alle kanten worden opengeschoven. Ter plaatse van de kerkklokken sturen verticale Accoya lamellen het geluid in de gewenste richting.

Het project ontving twee prijzen van de Iconic Award 2020 voor het architectonische concept en de innovatieve materiaalkeuze.

Architect: Architektur3

Ingenieur: Wirth Haker

Fabrikant: Holzbau Baumer

Fotograaf: Oliver Kern

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website