Poort in stadspark Coehoornpark, Arnhem, officieel geopend

02.03.2020

Met de crowdfundingsactie ‘Hier stond ooit een kerk’ is er eind 2018 geld ingezameld om met de oorspronkelijke glas-in-lood ramen uit de kleine Eusebiuskerk (dit is de kerk die in het verleden op deze plaatst stond) onder andere een mooie entree van gesponsord duurzaam Accoya hout te maken voor het Coehoornpark in Arnhem.

Tijdens de maand van de voorstellingen ‘Evacué‘ door Toneelgroep Oostpool en Introdans  18 t/m 22 september 2019 in het Coehoornpark, is de houtconstructie van de entree tijdelijk gebruikt voor een foto-expositie rondom deze voorstelling, in het kader van 75 jaar Operation Market Garden.

Inmiddels zijn de oorspronkelijke glas-in-loodramen met ledverlichting in de nieuwe houten entree geplaatst, samen met de parkletters die door jongeren van Walhallab Arnhem zijn gemaakt.

Met het burgerinitiatief ‘Hier stond ooit een kerk’ is een lang gekoesterde wens om de oude glas-in-loodramen van de in 1990 gesloopte Kleine Eusebiuskerk weer terug te brengen naar de oorspronkelijke plek in het Coehoornpark in vervulling gegaan, en wordt het verleden van de locatie zichtbaar. “Zo’n crowfundingcampagne gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar het is fantastisch te ervaren als mensen een initiatief echt verder willen helpen!” aldus de verheugde initiatiefnemer en parkregisseur Willem Jakobs van Studio Stadsgras. Zo is het duurzame Accoya hout bijvoorbeeld gesponsord door het Arnhemse bedrijf Accsys en hebben Thijs Scharenberg meubelmaker en Brecht Caspers toekomstbouwer, de poort gemaakt. Weer andere bedrijven en particulieren hebben een stukje raam voor hun rekening genomen.

De nieuwe welkomstpoort is 6 maart 2020 officieel geopend door wethouder Roeland van der Zee. Een mooie opsteker voor de creatieve wijk Coehoorn in Arnhem!

Het was een geweldige kans om deel te nemen aan een lokaal project zoals dit initiatief. Omdat Accoya in Arnhem wordt geproduceerd, was het niet meer dan normaal dat een lokaal, duurzaam, stabiel hout dat niet rot voor de poort is gebruikt.  Vervaardigd en geëxporteerd vanuit Arnhem gaat het hout de hele wereld over voor de meest uitdagende projecten, maar het hebben van projecten in onze thuisbasis is natuurlijk geweldig, zo kan de lokale bevolking ook projecten bezoeken die met een echt Arnhems product zijn gemaakt.”

 

Laura Keily, Head of Marketing, Accsys

× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website