12 Inspirerende voorbeelden van Grand Designs die gebruik maken van duurzaam Accoya hout

Er is geen betere manier om duurzaamheid en architectuur te combineren dan door het gebruik van Accoya® in uw eigen huis. De volgende voorbeelden van duurzame woningen realiseren zowel op het gebied van ontwerp als innovatie grootsheid in een verscheidenheid van strenge klimaten. Bekijk daarom zelf waarom Accoya is gekozen voor elk huis en inspireer zo uw eigen ontwerp.

13.12.2021

Meadows passiefhuis

Meadows passiefhuis

Het Meadows House in Park City, Utah, is ontworpen en gebouwd om te voldoen aan de strenge eisen van het Passive House Institute (PHI). Deze vrijwillige bouwnorm voor energie-efficiëntie beperkt de ecologische voetafdruk van het gebouw tot een minimum door het energieverbruik voor zowel verwarming als koeling tot een uiterst laag niveau te beperken en door een bijzonder stabiele binnentemperatuur te handhaven, ongeacht het klimaat.

Er is geen betere bekledingsoptie voor zulke krappe beperkingen dan het duurzaamheidsbewuste en klimaatbestendige Accoya. Dit voorbeeld van duurzame woningarchitectuur maakt gebruik van Shou Sugi Ban verkoolde gevelbekleding om te voldoen aan de behoeften van een gezin dat op zoek was naar een stijlvol, maar inherent energiezuinig huis. Dit huis in de bergen is ontworpen door Klima Architecture, een ecosysteemgericht bureau wiens projecten zijn gericht op energiebewuste ontwerpen en methoden. Dankzij de bekleding met Accoya is het niet alleen duurzaam, maar ook mooi en groots.

Portsea Strandhuis

Portsea Strandhuis

Als u op zoek bent naar duurzame woningarchitectuur, is Australië geen slechte plek om te beginnen met zoeken. Dit prachtige familiestrandhuis in Mornington Peninsula, Victoria, gebruikt Accoya hout niet alleen voor de gevelbekleding, maar ook voor de vlonders, raam- en deurkozijnen. Het visuele effect hiervan is een prachtig voorbeeld van binnen- en buitenleven, waarbij het huis en de tuin moeiteloos in elkaar overgaan waardoor wordt benadrukt dat eenvoud ook dramatisch en mooi kan zijn.

Accoya verweert van nature tot de zilvergrijze kleur die hier te zien is, maar het hout dat voor Portsea Beach House is gebruikt, is met een op maat gemaakte beits behandeld zodat het er vanaf het begin uitziet als verweerd Accoya. Dit komt niet alleen de natuurlijke schoonheid van de materialen ten goede, maar de stabiliteit van de coating betekent ook dat deze er langer zuiver uit blijft zien, waardoor de levensduur van een van de meest opvallende ecologische duurzame huizen die Australië ooit heeft gezien, wordt verlengd.

Privéwoning in Hamburg, Duitsland

Privéwoning in Hamburg, Duitsland

Een ander gebouw dat dankzij zijn Passiefhuis-certificaat waarschijnlijk een van de duurzaamste huizen in de omtrek is, is dit particuliere woonhuis in Hamburg, Duitsland. De architecten van dit project hebben Accoya gespecificeerd voor de 80 ramen en 20 buitendeuren om te voldoen aan de strenge eisen van het Passive House Institute. Deze foto’s, die een duidelijke esthetiek hebben ten opzichte van de hierboven getoonde projecten, laten zien hoe vlekkeloos Accoya kan worden geïntegreerd in een verscheidenheid aan ontwerpvoorkeuren en langdurige pracht en praal kan bieden.

Bij Accoya is gebleken dat uitzetting en krimp met maar liefst 75% worden verminderd, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over kiervorming door tocht of problemen bij het openen van ramen en deuren, ongeacht de tijd van het jaar. De superieure isolerende kracht van dit materiaal vermindert zelfs het warmteverlies en daarmee de energierekening, wat betekent dat de bewoners warm, comfortabel en tevreden kunnen blijven, wetende dat ze ook geld besparen.

Eco surfershuis

Eco surfershuis

Het zal moeilijk zijn om veel milieuvriendelijke, duurzame huizen te vinden met een mooier uitzicht dan dit. Gebouwd voor de Duitse professionele surfer Flo Jung, die een milieuvriendelijke woning wilde dat bestand zou zijn tegen de constante blootstelling aan de zeelucht en de zon van de Zuid-Afrikaanse kust.

Jung koos voor Accoya om aan deze eisen te voldoen, in de veilige wetenschap dat hij zonder zorgen kon terugkeren naar zijn barst- en splinterbestendige vlonder na menig surfuitje op blote voeten. De dekdelen van Accoya hebben een gegarandeerde levensduur van 25 jaar en de bovengrondse houten gevelbekleding 50 jaar, zodat dit surfersparadijs nog jarenlang zal bijdragen aan de schoonheid en duurzaamheid van dit landschap.

Casa Na Mata

Casa Na Mata

“Jungle House” met uitzicht op São Paulo’s Guarujá Beach laat zo mooi zien hoe moderne duurzame woningen kunnen worden geïntegreerd in de natuurlijke omgeving door Accoya te gebruiken. Ons hout is hier niet alleen gebruikt voor de vloeren en de gevelbekleding, maar ook voor een deel van de binnenbetimmeringen en het meubilair in de kamers, evenals voor uniek MUXARABI-schrijnwerk. Een speciaal soort schrijnwerk dat door architecten wordt gebruikt om het esthetische ontwerp van een project te verbeteren, aangezien het schrijnwerk als een lichtfilter fungeert en de projectie van licht in het gebouw afhankelijk van het tijdstip van de dag verandert. Hierdoor ontstaat een etherische schoonheid die past bij de magische omgeving van dit huis en die de reis van het zonlicht door de junglebomen nabootst.

Het is niet verassend dat hier voor Accoya is gekozen, want niet alleen is het door zijn ongelooflijke duurzaamheid perfect bestand tegen de intense hitte en vochtigheid van Brazilië, maar door zijn ontwerpflexibiliteit is het ook gemakkelijk te combineren met zowel de natuur als een verscheidenheid aan bouwtechnieken.

Passiefhuis

Passiefhuis

Grand designs zijn dat niet alleen vanwege de omvang, maar sommige door hun integratie van nieuwe technologieën en aansluiting bij de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap. Deze twee passiefhuizen in België zijn zo’n voorbeeld van pracht en praal zonder de afmetingen, en bewijzen dat duurzame kleine huizen groots zijn in betekenis, zo niet in omvang.

Accoya is hier gebruikt voor de ramen en de gevel, en biedt extra isolatie om volledig tegemoet te komen aan de energiebesparingseisen van het bestek. Bovendien heeft recent onderzoek naar de koolstofvoetafdruk aangetoond dat onze ramen gedurende hun volledige levenscyclus koolstofnegatief zijn, wat aanzienlijk bijdraagt aan het voldoen aan de passiefhuisnormen en ervoor zorgt dat deze huizen aanzienlijk milieuvriendelijker zijn dan huizen met PVC, aluminium of hardhouten ramen uit niet-duurzame bronnen.

Woning aan zee

Woning aan zee

Als duurzame houten woningen er zo uitzien, is het niet moeilijk te begrijpen waarom ze steeds populairder worden. De gehele buitenkant van deze particuliere woning in Sjursholmen in Søgne, Noorwegen, is gemaakt van Accoya, inclusief de gevel, het dak, het buitendek, de steiger en de ramen. En aangezien Accoya hout 100% niet-giftig is en geen biociden of schadelijke chemicaliën bevat, kunnen de eigenaren er zeker van zijn dat ze de zuiverheid van het land en de zee om hen heen beschermen. De architect van het project benadrukte dat de stabiliteit en duurzaamheid van Accoya in het zware Noorse klimaat hem in staat stelden zich uit te leven in “precieze en sculpturale expressie” bij het creëren van de scherpe randen van het dak. Het is dankzij Accoya dat slimme, duurzame woningen zowel opvallend als mooi zijn.

Woning Nieuw-Zeeland

Woning Nieuw-Zeeland

Net als bij de woning aan zee is deze privéwoning een treffend voorbeeld van hoe de uitstekende duurzaamheid en stabiliteit van Accoya een bijdrage kan leveren aan uitdagende architectuur. De grote ramen en deuren hier zijn op sommige plaatsen schuin en komen vaak in stompe hoeken samen, bouwvereisten die mogelijk worden gemaakt door de unieke kwaliteiten van Accoya hout. Doordat het hout getest is en geen zichtbare uitzetting, krimp of vervorming vertoont, zullen deze in het oog springende vormen levenslang zowel opmerkelijk als functioneel blijven.

Squirrel Hill Passief Huis

Squirrel Hill Passief Huis

Het laatste passiefhuis op deze lijst, die u zeker bovenaan uw ideeënbord moet zetten, is dit huis in Squirrel Hill, Pittsburgh. Bij het plannen van hun ultra-energie-efficiënte passiefhuis werden de natuurkundige eigenaars van deze indrukwekkende woning niet alleen aangetrokken door de duurzaamheid van Accoya, maar ook door de lange garantietermijn en de lage CO2-voetafdruk. Accoya is afkomstig uit snelgroeiende, duurzame bossen en helpt de koolstofuitstoot te verminderen voor een gezondere planeet, dus deze wetenschappers kunnen zich niet alleen goed voelen over de verbluffende esthetiek van hun huis, maar ook over de duurzame fundamenten waarop het is gebouwd.

Luxueus Roemeens huis

Luxueus Roemeens huis

Deze donkere achtergrond laat duidelijk zien welke drastische weersomstandigheden Accoya kan weerstaan. Het presteert zelfs zo goed in deze omstandigheden dat zowel de eigenaar als de architect van dit huis ervoor kozen om Accoya niet alleen voor de ramen en het terras te gebruiken, zoals oorspronkelijk gepland, maar voor alle toepassingen in het hele huis, inclusief de gevel, binnendeuren, binnen- en buitenmeubilair, het terras, de garagedeur en het hekwerk. Het resultaat is een wonder van Accoya, een constructie die alle extreme klimaatomstandigheden in Roemenië overleeft en een ongeëvenaarde structurele integriteit combineert met duurzame natuurlijke schoonheid.

Trulli van Alberobello

Trulli van Alberobello

Duurzame woonideeën zijn des te mooier als ze zo mooi zijn. De Trulli van Alberobello, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst, zijn woningen in de zuidelijke regio Puglia, Italië, gemaakt van kalkstenen keien uit de omliggende velden. Hun historische, kenmerkende schaduw wordt nagebootst in het sympathieke gebruik van Accoya in de zwembadterrassen van deze privéwoning, mogelijk gemaakt door de grote verscheidenheid aan beschikbare afwerkingen. Zie hoe de zon de planken vangt, de subtiele tinten van de kalksteen weerspiegelt en het pure blauw van het zwembad en de lucht benadrukt. Grootse ontwerpen worden niet veel grootser dan locaties van een dergelijk historisch belang, en met zijn duurzame karakter en lange garantie is er geen betere keuze dan Accoya om het eeuwenoude erfgoed van de omgeving van dit huis te complimenteren.

Lakeshore Drive Residence door Resawn Timber Co.

Lakeshore Drive Residence door Resawn Timber Co.

Dit huis aan het meer in Okoboji, Iowa, is ontworpen om de bestaande volwassen bomen op het terrein te behouden en tegelijkertijd het uitzicht over het meer vanaf de weg te verlichten. Door de natuurlijke uitstraling van Accoya kwam dit uitzicht tot leven, alsof het op de zijkant van het huis zelf was geschilderd. Het NIGIRI Shou Sugi Ban verkoolde Accoya dat hier is gebruikt, is ontworpen en geproduceerd door reSAWN TIMBER co. en kan worden gebruikt voor zowel binnen- als buitengevelbekleding. Omdat elk Accoya gevelpaneel is gemaakt van FSC® gecertificeerd hout dat volledig duurzaam is, past dit huis niet alleen in de natuurlijke esthetiek van het gebied, maar ook in het ethos van eco-leven.

× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website