Moses bridge, the Netherlands uses accoya wood to part the water.

12 interessante feiten over de Mozes Brug

11.12.2018

Wandelen door water-12 interessante feiten over de Mozes Brug in Bergen op Zoom

Wandelen door water-12 interessante feiten over de Mozes Brug in Bergen op Zoom

Wandelen door water

Door ArchDaily in 2011 geïdentificeerd als het “gebouw van het jaar” en een van de 20 meest bezochte Archdaily-projecten in 2014, is de “Mozes Brug” in Bergen op Zoom het meest populaire Accoya-project aller tijden.

Normaal gebruikt in de constructie van ramen en deuren, vloeren en houten gevelbekleding was het een grote verrassing in 2010 te horen dat Accoya® zou worden gespecificeerd voor een onzichtbare brug. Het idee van een brug met het gevoel door het water te lopen was nog bizarder. Vandaag is het duidelijk waarom de loopgraafbrug (door velen de Mozes Brug genoemd) een populaire toeristenbestemming is geworden, niet alleen in Nederland maar wereldwijd.

In deze blog bespreken onze gastbloggers Ro Koster en Ad Kil van Ro & Ad architecten 12 interessante feiten over dit bekroonde project met de toepasselijke naam Mozes Brug.

 

De Mozes Brug is gemaakt binnen een relatief klein budget van € 250.000, maar het blijkt een grote publiekstrekker te zijn. Bezoekers uit de VS, Israël en Japan komen speciaal naar Bergen op Zoom om de brug te bekijken. Het was nooit de bedoeling van de architecten Ro & AD om van de brug zo’n icoon te maken. Het is een klein project dat een enorme invloed heeft op het gebied en het beste bewijs is dat een opdracht niet groot hoeft te zijn om veel effect te hebben.

Toeristen wandelen door water

Toeristen wandelen door water

De Mozes Brug werd gerealiseerd en voltooid in slechts 3 maanden in het jaar 2010, dit is een echt bewijs dat Accoya® een lange levensduur heeft.

Oorspronkelijk heette de brug de Loopgraafbrug, maar toen mensen de brug zagen en door het water liepen, werd de Mozes Brug al snel zijn nieuwe naam.

Elk jaar is de Mozes Brug onderdeel van een obstacle run (Roovers Run)

 

De brug is gemaakt van duurzame materialen – het gebruikte hout (Accoya) heeft een garantie van 50 jaar boven de grond en 25 jaar in grond-water contact tegen rot.

De Mozes Brug in sneeuwlandschap

De Mozes Brug in sneeuwlandschap

Elk jaar wanneer het begint te vriezen, is de brug gevuld met water zodat hij niet beschadigd en wanneer mensen gaan schaatsen vallen ze niet in de brug.

De Mozes-Brug in Bergen op Zoom is wereldwijd bekend als een van de verbazingwekkende plaatsen op aarde.

Fotografen en ontwerpers krijgen veel inspiratie van de Mozes Brug.

De Mozes Brug als inspiratie voor kunstenaars en fotografen

De Mozes Brug als inspiratie voor kunstenaars en fotografen

De brug werd in de Engelse Daily Post “Holy Moses, wonderbaarlijke brug deelt het water in een toeristische topattractie” genoemd.

De brug werd door ArchDaily tot ‘Building of the Year’ bekroond en stond 1 dag op het digitale billboard op Times Square in New York.

De Mozes-Brug werd genoemd door skynet als een van de meest unieke bruggen ter wereld.

Sinds de realisatie van de brug hebben RO & AD architecten Accoya® hout gespecificeerd op vele andere projecten in Bergen op Zoom, verbonden met het fort. Meest recentelijk de Pompejus-toren waar je een prachtig uitzicht hebt op de Mozes Brug.

 

Fotografie: Mariaan Ponsie

× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website