Interieur met gebrande Accoya voor woning aan de kust in Florida

Pensacola, Florida

United States of America

Award winnaar Pensacola Parade of Homes

Award winnaar Pensacola Parade of Homes

Voor de kust van Florida, 40 kilometer ten oosten van Pensacola, ligt het strand Navarra. Op een steenworp afstand van het strand is een award winnend huis met drie verdiepingen van bouwer Les White van Fine Acorn Homes. De woning was in mei 2018 te zien in het Pensacola Parade of Homes en ontving de “Outstanding Home Award” in zijn categorie, met een volledige 10-sterrenbeoordeling – de eerste 10 ooit.

Huiseigenaren, Kristie en John Frerich, werkten samen met White om het huis van hun dromen te bouwen. Huiseigenaar Kristie; “Terwijl Les ons huis aan het bouwen was, zei hij dat hij het wilde gebruiken voor de Pensacola Parade of Homes vanwege de unieke kenmerken,”

Omdat het huis aan beide kanten slechts een paar stappen verwijderd is van het water, was het belangrijk dat de materialen voor het huis de diverse weersomstandigheden – vochtigheid, zoute zeelucht en zon – konden weerstaan.

John, de inkoper van de familie, deed onderzoek naar materialen voor een accentmuur in de woonruimte en hij kwam Accoya-hout tegen. ‘Hij keek naar houten planken en tegels, maar hij vond dat het te veel op vloermateriaal op een muur leek. Hij kon niets vinden dat hij echt leuk vond. Toen ontdekte hij Accoya-hout en de verschillende beschikbare afwerkingen zoals het gebrande Accoya en ze besloten daarvoor te gaan. ”

Kristie en John kozen voor Accoya-hout dat is afgewerkt met de kenmerkende Japanse verkolingstechniek voor alle drie de verdiepingen van het huis. Het werd gebruikt in de woonkamer als accentmuur, in de badkamer en als plafond bovenaan de trap dat een opvallende look creëerde dat zichtbaar is vanaf de ingang.

“In onze woonkamer op de bovenste verdieping hebben we een blauwe tegelvloer die eruitziet als een golf op de vloer, die het water op het strand nabootst, het gebrande Accoya-hout is absoluut perfect voor de accentmuur in die kamer. Met de manier waarop het licht het gebrande Accoya-hout raakt, is er een ‘nauwelijks zichtbare’ reflectie van blauw, net als de schubben van een vis.”

White was aangenaam verrast door de keuze. “In het begin was ik een beetje zenuwachtig, want ik had nog nooit van Accoya gehoord en wist er niet veel van”, zei White. “Het werd uiteindelijk gemakkelijk om mee te werken en de timmerlieden hadden er ook geen problemen mee.”

Kristie; “Toen mensen ons huis bezochten, vroegen er nogal wat naar de muren met Accoya-accenten en waren geïnteresseerd om meer te weten te komen, we raden het zeker aan aan iedereen die een mooi effect aan zijn huis wil geven dat absoluut uniek is, maar ook duurzaam.”

 

Opgeleverd: 2018

Aannemer: Acorn Fine Homes

Sub-Distributeur: Delta Millworks

Toepassingen gebruikt in dit project:Houten gevelbekleding Houten gevelbekleding

× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website