Accoya Poolumrandung Radkersburg wide

Een zwembad bouwen? Laat je inspireren door 10 voorbeelden van zwembadomrandingen met Accoya hout.

25.03.2021

Zo bouw je de juiste zwembadrand

Zo bouw je de juiste zwembadrand

Bij de bouw van een zwembad is de keuze van het juiste materiaal voor de zwembadomranding van cruciaal belang. Van de klassieke zwembadomranding uit hout, over stenen platen, tot kunstmatige WPC of kunststof planken, de keuze aan mogelijke materialen is zeer groot. Aangezien het zwembad met houten vlonders vaak het middelpunt en de trots van de tuin is, mag de keuze ook niet licht worden opgevat. Een goede zwembadrand gaat jaren mee en zou je dus op lange termijn goed moeten bevallen.

 

Naast het uiterlijk en de prijs zijn er nog andere punten waarmee rekening moet worden gehouden. Hoe reageert het materiaal op verwering en behoudt het zijn vorm, zelfs in voortdurend contact met water? Is de rand van het zwembad geschikt voor blote voeten en voelt het zacht aan op blote huid? Hoeveel warmt het terras op in de zon? Past de omranding bij andere elementen in de tuin, zoals de zwembadterrassen? Ook de duurzaamheid van het gebruikte materiaal is van groot belang.

 

De voordelen van een Accoya houten zwembadrand

De voordelen van een Accoya houten zwembadrand

Dankzij de hoge prestaties en bijzondere duurzaamheid is Accoya-hout het ideale materiaal voor de bouw van een zwembadrand.

Het natuurlijke hout geeft het zwembad een bijzondere charme: hout ziet er niet alleen mooi uit, het voelt ook gewoon echt en aangenaam aan. Ook in de tuin willen we graag een milieuvriendelijk materiaal dat in harmonie is met de natuur.

Dankzij de uitzonderlijke prestatievoordelen, vooral met water, is Accoya ideaal voor zwembaden. Zwembadoverkappingen van Accoya zijn zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam, aangezien ze zelfs na vele jaren nauwelijks vervormen of barsten vertonen. Voor zwembadranden van Accoya hout geldt een garantie van 25 jaar, zelfs wanneer ze direct in het water worden geïnstalleerd.

De voordelen van Accoya zijn tastbaar: Op Accoya ontstaan geen scheuren en splinters, zelfs niet op lange termijn, de zwembadrand is dus zeer blote-voeten-vriendelijk en aangenaam voor de blote huid. Bovendien warmt Accoya niet op in de zon en blijft het dus aangenaam koel voor een comfortabel verblijf aan het water.

Dankzij Accoya kunnen de zwembadomranding en de houten vlonders prachtig worden geïntegreerd en gecombineerd. Laat je inspireren door de volgende voorbeelden van een zwembadrand van Accoya hout.

Zwembadrand en houten terras

Zwembadrand en houten terras

In deze woning in Nottwil, Zwitserland, lopen de zwembadomranding en het houten terras van Accoya vloeiend in elkaar over. Het zwembad is dus mooi ingebed en geeft de tuin een zeer harmonieus aanzicht. De terrasplanken en de omranding van het zwembad zijn geïnstalleerd zonder enige kleurcoating en ondergaan dus een natuurlijk vergrijzingsproces. De grijze kleur contrasteert mooi met het blauwe water. Op de foto wordt het geheel onderstreept door de prachtige avondsfeer.

Het project werd gerealiseerd door de firma Herzog-Elmiger AG.

Het Accoya houten zwembad

Het Accoya houten zwembad

De firma Natura is gespecialiseerd in zwembaden en whirlpools die volledig uit hout zijn vervaardigd. Voor de constructie wordt Accoya gebruikt, omdat het massieve hout duurzaam en rotvrij is, niet kromtrekt en een garantie van 25 jaar heeft, zelfs wanneer het in water is ondergedompeld. Dankzij de grote dimensionale stabiliteit is Accoya ook bestand tegen hoge waterdruk en grondbewegingen. Om de waterdichtheid van het zwembad te garanderen, heeft Natura een speciaal membraan ontwikkeld dat onder het hout wordt aangebracht.

Natuurlijk zwembad met een slingerende vorm

Natuurlijk zwembad met een slingerende vorm

Bij de bouw van dit natuurlijke zwembad was het belangrijk om alleen natuurlijke materialen te gebruiken. Daarom werd Accoya-hout gebruikt voor de rand, samen met verschillende natuurstenen. De natuurlijkheid van het zwembad werd benadrukt met zijn ronde vorm. Dankzij de eenvoudige verwerking van Accoya waren deze op maat gemaakte vormen geen probleem, want Accoya kan naar wens worden verwerkt. Het Accoya-hout is onbehandeld gelegd, zonder coating, en verweert dus op natuurlijke wijze en krijgt mettertijd een mooie zilvergrijze patina.

Het project werd uitgevoerd door M. Hechenblaickner en zijn partners.

 

Donker zwembaddek

Donker zwembaddek

In Israël is Accoya gebruikt voor de omtrek en het dek van een zwembad en voor een onderwaterplatform.

Door de relatief hoge UV-straling in Israël wordt een houten terras om de één à twee jaar van een nieuw oppervlak voorzien. Met Accoya kunnen klanten echter kiezen voor een natuurlijke look die toch duurzaam is.

Scheuren, splinteren en rotten van het hout worden aanzienlijk verminderd, zo niet geëlimineerd, wanneer Accoya wordt gebruikt in vergelijking met andere houtsoorten.

Op het Accoya hout werd een Blanchon olie aangebracht. Het onder water gebruikte Accoya-hout is onbehandeld gebleven en zal na verloop van tijd een grijze tint krijgen.

Accoya zwembad in de Pyreneeën

Accoya zwembad in de Pyreneeën

In de Franse Pyreneeën is een zwembad met houten dek en rand van Accoya-hout geïnstalleerd. Het project werd uitgevoerd door de firma Gaius die onmid,dellijk voor Accoya koos. Voor het bedrijf komen alleen materialen in aanmerking die een hoog niveau van duurzaamheid en duurzaamheid hebben.

Unieke houten whirlpool

Unieke houten whirlpool

Een bijzonder ongewoon project is deze jacuzzi, die volledig uit Accoya-hout werd gebouwd. Accoya werd gebruikt omdat het zeer duurzaam is, zelfs wanneer het direct in het water wordt geïnstalleerd, en omdat het zo gemakkelijk te verwerken is. Door de houtconstructie kan de hot tub naar wens worden ontworpen en gebouwd. In dit voorbeeld werd Accoya-hout gebruikt om een trede onder het water te bouwen, die wordt gebruikt om gemakkelijk in en uit het water te komen en ook als bank onder het water. De elementen die in het water worden gebouwd, hebben ook een garantie van 25 jaar. Een speciaal membraan onder de houten laag maakt het zwembad waterdicht.

Deze uitzonderlijke houten whirlpool is gebouwd door de firma Natura.

Zwembadrand met houten bekleding

Zwembadrand met houten bekleding

Dit zwembad in Oostenrijk toont de veelzijdige verwerking van Accoya. Het natuurlijke hout werd niet alleen gebruikt voor de zwembadomranding, maar ook voor de wandbekleding. Twee watervallen, ingebed tussen de horizontale profielen van de houten bekleding, geven het zwembad een bijzondere elegantie. De hoge luchtvochtigheid en het regelmatige contact met water is geen probleem voor de houten gevelbekleding, want Accoya heeft een garantie van 25 jaar in water.  Accoya-hout is niet waterdicht, maar dankzij zijn hoge weerstand is het een van de duurzaamste houtsoorten in direct contact met water.

Het project werd uitgevoerd door M. Hechenblaickner en zijn partners.

Accoya houten terras en zwembadrand in Biarritz

Accoya houten terras en zwembadrand in Biarritz

Een villa in Biarritz aan de Atlantische kust van Frankrijk is voorzien van een prachtig houten terras en zwembadomranding gemaakt van Accoya-hout. Het project werd geïnstalleerd door The Natural Pool Company, die gespecialiseerd is in natuurlijke materialen voor zwembaden. In de stijl van duurzaamheid en de C2C-filosofie werden de terrasplanken ongecoat geïnstalleerd en zullen ze mettertijd op natuurlijke wijze vergrijzen.

 

Zwembad met Accoya hout in Cannes

Zwembad met Accoya hout in Cannes

Accoya hout werd gekozen voor de zwembadrand van de prachtige Villa Carat in Cannes.

Woodstone Project koos voor Accoya-hout vanwege de uitzonderlijke prestaties: ecologisch, vrijwel rot- en vervormingsvrij, en met de charme van natuurlijk massief hout. Heel belangrijk was dat het ook comfortabel was om op blote voeten te gebruiken: het hout is splintervrij en oververhit niet in de zomer.

Het project werd geïnstalleerd met Grad-System, een Accoya partner sinds 2013.

Foto’s: ©woodstone-project

 

Zwemoase in Griekenland

Zwemoase in Griekenland

Accoya is door Atlas Wood geïnstalleerd in een privéwoning in Griekenland voor de houten vlonders en de zwembadomranding.

Accoya werd gespecificeerd voor het buitenzwembad van de klant vanwege de vele voordelen, waaronder de grotere stabiliteit dan andere houtsoorten, de duurzaamheidsklasse 1 en de uitstekende duurzaamheid. Toepassingen zoals zwembadterrassen, waar het hout vaak nat is en in de buurt van of in contact met de grond, vereisen een duurzame houtsoort die doeltreffend is tegen rot en aantasting. Accoya was de ideale keuze en de klant was zeer tevreden met het eindresultaat.

Oneindige variatie en flexibiliteit

De veelzijdige voorbeelden tonen aan dat er geen grenzen zijn aan de constructie van zwembadomrandingen en houten terrassen. Dankzij de veelzijdigheid van Accoya kunnen aangepaste vormen en afmetingen, evenals unieke kleuren en afwerkingen, met gemak worden gerealiseerd. Neem contact op met een Accoya partner voor advies over de beste manier om uw droomproject te realiseren.

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website