Strakke lijnen voor Politiebureau Molenbeek, België

Molenbeek

België

Het nieuwe politiebureau ontworpen door Architectenbureau Emmanuel Bouffioux  in Molenbeek wordt omringd door vele woningen, een school en een ruimte die is ingericht voor tijdelijke evenementen met een voetbalstadion en een olympisch zwembad. Het was daarom van essentieel belang om rekening te houden met de uitstraling van dit gebouw in deze woonwijk.

Het ontwerpen van een gebouw dat services biedt die typisch zijn voor een autoriteit en beveiligingsinstantie, bleek een echte uitdaging te zijn met betrekking tot functionaliteit en symboliek. Het ontwerp moest een sterk imago weerspiegelen om de politie te vertegenwoordigen, en tegelijkertijd moest het een mooi gebouw worden om door de inwoners van de wijk te worden geaccepteerd.

Toepassingen gebruikt in dit project:Houten gevelbekleding Houten gevelbekleding

Op functioneel niveau stelt het ontwerp lichte en vloeiende ruimtes voor ondanks de uitdaging die een kantoor met zo’n klein oppervlak oproept. De vrije terrassen geven het gebouw een zekere flexibiliteit door de tijd heen.

Om dit aanpassingsvermogen te versterken, was een van de belangrijkste doelen van onze aanpak ervoor te zorgen dat alle bewoners van natuurlijk licht profiteren. Hierbij hebben we gewerkt met duurzaam dimensiestabiel Accoya hout aldus Architectenbureau Emmanuel Bouffioux 

 

Oplevering: 2015

Distribiteur: Mapex Houtimport

× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website