10 voorbeelden van houten gevelbekleding

07.07.2018

10 voorbeelden van uitstekende houten gevelbekleding die u zullen verassen.

De meeste commerciële structuren worden gebouwd met behulp van glazen wanden en stenen of betonnen gevels, waarbij het hout zich aan de binnenkant van de woning bevindt. Met de verbeteringen in CLT (kruis gelaagd hout) is het geen verrassing dat er een toename in populariteit is in hoge houten gebouwen en houten gevels in commerciële bouw. Trends in woningbeplating omvatten kleur, gemengde materialen en innovatieve afwerkingen zoals gebrand hout, ook wel bekend als shou sugi ban, een oude Japanse techniek.

10 voorbeelden van uitstekende houten gevelbekleding die u zullen verassen.

 

ASPEN ART MUSEUM

ASPEN ART MUSEUM

Soms bevatten kunstmusea kunstwerken en soms is het museum zelf een kunstwerk. Het Aspen Art Museum, ontworpen door Pritzker Prize-winnende Japanse architect Shigeru Ban, stelde de toeschouwers niet teleur toen het in de zomer van 2014 werd geopend. Het inventieve ontwerp van het museum bestaat uit een geweven scherm van Prodema, een houtproduct van papier en hars, en het dak bestaat uit golvend hout.

Lees meer over dit project op ArchDaily.

GELUIDS COMMUNICATIE BANK

GELUIDS COMMUNICATIE BANK

Op het eerste gezicht zou je misschien niet geloven dat deze Geluids Communicatie Bank vroeger een Burger King was. Spore Architecture werkte de bestaande voetafdruk af en creëerde een hoogwaardige project met aangepaste elementen zoals schuifwandpanelen en grafische kunst aan de muur. De frisse, huidige gevel is een combinatie van golfplaten, composietpanelen en regenscherm van cederhout geeft de bank een duurzame uitstraling die lang meegaat.

Ga naar Architizer voor meer informatie over dit project.

UNIEKE RENOVATIE VAN VILLA IN ARNHEM

UNIEKE RENOVATIE VAN VILLA IN ARNHEM

Architect Suzanne Nagtegaal van BuroBois ontwerpt met het oog op de toekomst. “Gebouwen gaan langer mee als ze bewust zijn vormgegeven. De duurzaamheid van een gebouw wordt mede bepaald door hoe het is opgebouwd, welke materialen er zijn gebuikt, hoe het is geïsoleerd en hoe het gebouw is georiënteerd ten opzichte van bijvoorbeeld de zon”.

De houten gevelbekleding van deze unieke villa is niet geschilderd en zal door de tijd heen natuurlijk vergrijzen. Accoya®hout was het ideale materiaal vanwege zijn natuurlijke uitstraling, duurzaamheid en dimensiestabiliteit.

THE SLEEVE HOUSE, NEW YORK

Delta Millworks vervaardigde de Accoya®-gevelbekleding voor een echt uniek vakantie huis in New York. Met de Japanse afwerkingstechniek “shou sugi ban” werd het Accoya-hout, dat door  Universal Forest Products aan Delta werd geleverd, gebrand om de gevel van het huis een moderne, verweerde textuur te geven.

Door deze techniek te gebruiken heeft het een opvallende, diepe kleurafwerking. Delta heeft geconcludeerd dat de verkoling die op Accoya®hout is gemaakt dichter en duurzamer is dan bij andere houtsoorten en met de dimensie stabiliteit van Accoya®hout biedt dit een basis om een ​​langere levensduur van de gevelbekleding te garanderen.

Accoya toegepast in dit hedendaags ontwerp genaamd ‘sleeve house’ in Noord-Amerika.

YOGA STUDIO IN MODERN KANTOORGEBOUW VAN ARCHITECTUUR & DESIGN

YOGA STUDIO IN MODERN KANTOORGEBOUW VAN ARCHITECTUUR & DESIGN

Stel je voor dat je een yogales bijwoont die al begint voordat je het gebouw loopt. Dat is wat het Modern Office of Architecture + Design wilde bereiken toen ze de opdracht kregen om een ​​oud kantoorgebouw om te bouwen tot een yoga- en pilates-studio. De vloeiende golven van het topografische uiterlijk van het plaatmateriaal is in feite een 100-jaar oude geregenereerde Spar bedoeld om de beweging van lichamen in de studio te repliceren. Het beste gedeelte? De unieke lay-out van de gevel zorgt voor verschillende perspectieven van de golven of je nu binnen of buiten het gebouw staat.

Lees meer over dit project via Architect Magazine.

 

Foto met dank aan: Modern Office of Design + Architecture (MoDA)

OREGON BACH FESTIVAL GEBOUW, UNIVERSITEIT VAN OREGON

OREGON BACH FESTIVAL GEBOUW, UNIVERSITEIT VAN OREGON

Oregon Beach Festival, USA past Accoya houten gevelbekleding toe.

 

Het Oregon Bach Festival kreeg voor de eerste keer in de geschiedenis een eigen gebouw aan de Universiteit van Oregon. Het gebouw, Berwick Hall, is gevuld met repetitie en lezingenfaciliteiten en bevindt zich in de buurt van de School voor Muziek en Dans. Accoya® hout werd gekozen voor de gevelbekleding omdat het werd gemengd met de andere materialen in het gebouw en de omliggende omgeving en het Accoya®hout vereist aanzienlijk minder onderhoud dan andere houten gevelbekleding.

HET CENTRUM VAN WELZIJN, EDINBURGH

HET CENTRUM VAN WELZIJN, EDINBURGH

Het Centrum van Welzijn in Edinburgh had een gevelbekleding nodig die zijn naam eer aandeed. Dat is waar de keuze viel op houten gevelbekleding. Om de juiste look te creëren voor de Thistle Foundation (een organisatie die mensen helpt die behoefte hebben aan emotionele steun), Gaven zij 3DReid de opdracht om een ​​gevelbekleding aan de buitenzijde te ontwerpen die net zo warm en vriendelijk overkomt aan de buitenkant als de mensen die binnen aan het werk zijn.

 

Het centrum van welzijn, Edinburgh.

PASSIEFWONINGEN, ZELE, BELGIË

PASSIEFWONINGEN, ZELE, BELGIË

Schrijnwerkerij Michiels leverde twee halfopen passiefwoningen in Rinkhout te Zele op, die bijna energie neutraal zijn. Dit betekent dat het huis amper energie gebruikt voor de verwarming en koeling. Iedere woning boekt dit resultaat door gebruik van bouwmaterialen die bijdragen aan een goede isolatie. De energiewaardes van de woningen liggen onder de E20 norm.

De huizen hebben drie woonlagen die hoofdzakelijk door middel van de zon worden verwarmd. Grote glazen oppervlakten aan de zuidzijde van de huizen laten de zonnewarmte binnen. Voor het vasthouden van de warmte zorgt een laag van 24 centimeter PU isolatie onder de vloer en 36 centimeter houtvezel in het dak. De gevelbekleding is van duurzaam Accoya® hout. Dit is een naaldhout dat via een behandeling is verduurzaamd en daardoor onder andere goed isoleert (Accoya®hout isoleert 30 procent beter dan een tropisch hardhout van gelijke dikte). Ventilatie van de woning in Rinkhout vindt plaats door een ventilatiesysteem met natuurlijke nachtkoeling door de automatisch gestuurde dakramen. Deze gaan open als de temperatuur in het huis te hoog is, en sluiten bij regen. De houten gevel is verticaal geplaatst met een open profiel, dit wil zeggen dat er ruimte is gelaten tussen de gevellatten wat zorgt voor mooie lange lijnen. De gevelbekleding is met inox nagels geplaatst op een dubbele lattenstructuur.

LANGLEY ACADEMIE, UK

LANGLEY ACADEMIE, UK

De Langley Academy in Zuidoost-Engeland streeft ernaar de academische normen te verbeteren door zich te verplaatsen in de verwachtingen van studenten, dus toen het tijd was voor een nieuw gebouw, wisten ze dat het nodig was om deze visie mee te nemen bij het ontwerp van het gebouw. Het nieuwe ontwerp is perfect samengesteld en de buitenste houten gevelbekleding is van duurzaam hout.

Foto: Foster + Partners

UNIEK SPLIT-LEVEL RESTAURANT VOORZIEN VAN GEVELBEKLEDING MET GEBRAND ACCOYA®HOUT

UNIEK SPLIT-LEVEL RESTAURANT VOORZIEN VAN GEVELBEKLEDING MET GEBRAND ACCOYA®HOUT

Barangaroo House, een vrijstaand restaurant met drie verdiepingen, is een van de eerste projecten in Sydney geworden met Accoya®-houten gevelbekleding, het toonaangevende duurzame houtproduct van topkwaliteit is uitgevoerd met de kenmerkende Japanse verkolingstechniek, Shou Sugi Ban. Gelegen in het hart van Barangaroo, een dynamisch commercieel en residentieel stadsvernieuwingsproject aan de rand van de haven van Sydney, opende Barangaroo House in december 2017 de nieuwste onderneming van een van de meest bekende chefkoks van Australië, Matt Moran.

Het Barangaroo-project heeft duurzaamheid als kern. Met een verbintenis om het eerste mondiale district te worden dat koolstofneutraal is,  in een historisch belangrijke havenplaats van ruim 22 hectare grond bezig met het creëren van zero waste-emissies om zo bij te dragen aan het algehele welzijn van de bevolking.

Geïnspireerd door ronde vormen, werd het unieke split-level restaurant ontworpen door architecten, Collins en Turner. Het gelamineerde Shou Sugi Ban Accoya® hout van 45mm werd geleverd door de houtexperts, Britton Timbers.

Accoya kopen

U kunt Accoya en Accoya-producten kopen bij onze geselecteerde distributeurs of fabrikanten in uw regio. Gebruik onze zoekfunctie om uw dichtstbijzijnde Accoya-leverancier te vinden.

Accoya kopen
× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website