The Haven, Norfolk, Verenigd Koninkrijk

Het droombeeld dat de klant voor zijn huis en boothuis in Horning in de Norfolk Broads (Engeland) voor ogen had, heeft geleid tot een ontwerp dat een toonbeeld is van duurzaamheid en elegantie, een ontwerp dat niet alleen in het landschap opgaat, maar de omgeving ook verrijkt en bovendien een blijvende nalatenschap voor toekomstige generaties vormt.

Het grootschalige gebruik van houten gevelbekleding en vlonders was een integraal aspect van het ontwerp van LSI Architects. Gezien het feit dat The Haven in een overstromingsgebied staat, aan drie kanten door water wordt omringd en voortdurend aan de hoge luchtvochtigheid van de buitenlucht wordt blootgesteld, moest LSI echter op zoek naar hout met een gegarandeerde duurzaamheid en dimensiestabiliteit dat bovendien ook vanuit esthetisch opzicht aantrekkelijk was. Accoya-hout bleek de perfecte oplossing te zijn.

Voor de bekleding en de vlonders is door International Timber geleverd Accoya-hout gebruikt. Het met lijm gelamineerde Accoya-hout voor de gebogen schoorbalken aan de achterzijde is door Newnham & Abel Ltd gefabriceerd en door Guard Industrie op de hand afgewerkt met een beschermende merbau-kleurige coating van WoodGuard. Dezelfde beits is in de fabriek op de gevelelementen aangebracht.