Opinion Piece by Justin Peckham

Opiniestuk door Justin Peckham “Baanbrekers”

In december 2020 werd ik door Futurebuild gevraagd welke innovaties het beeld van de gebouwde omgeving hebben veranderd. Als ik terugkijk in de tijd zijn de revolutionaire producten die volgens mij ons werk hebben beïnvloed onder andere:

21.04.2021

Video Conferentie Platformen

Video Conferentie Platformen

Er is al veel geschreven over de manier waarop de bedrijfswereld tijdens deze pandemie de videoconferentietechnologie heeft omarmd en we zullen ongetwijfeld allemaal persoonlijke ervaring hebben met de manier waarop het onze manier van werken heeft veranderd, dus in vele opzichten is dit een voor de hand liggende keuze voor een baanbreker, maar omdat de impact zo verstrekkend zal zijn, vond ik het de moeite waard om het in mijn lijst op te nemen.

De wereld evolueerde waarschijnlijk toch al in de richting van een ruimer gebruik van videoconferenties, maar het lijdt geen twijfel dat de lockdown-maatregelen als gevolg van COVID-19 de snelheid van de invoering snel hebben opgedreven. De ervaring heeft ons geleerd dat we niet zoveel hoeven te reizen als vroeger, toen we nog dachten dat het absoluut noodzakelijk was anderen persoonlijk te ontmoeten, en heeft tegelijkertijd het gebruik van videoconferenties aanvaardbaarder gemaakt, terwijl het vroeger misschien als een uitvlucht werd beschouwd door degenen die niet bereid waren de moeite te nemen om elkaar persoonlijk te ontmoeten.

Natuurlijk zijn persoonlijke ontmoetingen belangrijk en ik twijfel er niet aan dat onze bedrijven weer een zekere mate van reizen zullen kennen zodra de beperkingen worden opgeheven, maar ik denk ook dat videoconferenties een blijvertje zijn en dat velen van ons uiteindelijk minder zullen reizen en meer thuis zullen werken dan vroeger, wat zowel voor het milieu als voor ons eigen welzijn een goede zaak moet zijn.

Geacetyleerd hout

Geacetyleerd hout

Ik verontschuldig me er niet voor dat ik hier producten van mijn eigen bedrijf noem, Accoya-hout en Tricoya (in de vorm van Medite Tricoya Extreme in het VK). Zelfs als ik niet bij deze producten betrokken was, zouden ze op mijn lijst staan, omdat ze zo’n goed voorbeeld zijn van hoe we niet per se hoeven in te leveren op prestaties in ons streven om duurzamere producten te gebruiken.

Fotosynthese is het beste middel dat we hebben om koolstof uit de atmosfeer op te vangen en in de vorm van bomen hebben we natuurlijke “productie-eenheden” die het voor ons omzetten in een zeer veelzijdig bouwmateriaal – hout. Het gebruik van meer hout in de bouw is van vitaal belang als we streven naar die koolstofneutrale doelstelling, maar toch kiezen bestekschrijvers zo vaak voor koolstofintensieve kunstmatige materialen waar ze vertrouwen in hebben boven hout, omdat ze zich zorgen maken over de duurzaamheid en stabiliteit van hout.

Zowel Accoya (massief hout) en Tricoya (panelen) zijn gebaseerd op duurzaam geteeld hout dat op moleculair niveau is aangepast door middel van een chemische reactie die acetylatie wordt genoemd, om de prestaties van het hout op een niet-giftige manier enorm te verbeteren, waardoor al die vastgelegde koolstof tientallen jaren langer wordt vastgehouden dan anders het geval zou zijn in producten die veel betrouwbaarder en voorspelbaarder zijn dan producten die van niet-geacetyleerd hout zijn gemaakt. Zowel Accoya als Tricoya biedt ons de mogelijkheid om aanzienlijk meer hout in de bouw te gebruiken zonder dat dit ten koste gaat van de verwachte levensduur of prestaties, zelfs in veeleisende buitentoepassingen.

LED Verlichting

LED Verlichting

De LED-verlichtingstechnologie heeft zich vanaf het begin van de jaren zestig tot op heden geleidelijk ontwikkeld en heeft ons dus eerder beslopen dan de wereld stormenderhand veroverd, maar dat maakt haar naar mijn mening niet minder revolutionair. De huidige generatie LED-lampen biedt zoveel voordelen ten opzichte van de oudere technologieën dat ze nu de norm zijn geworden voor de meeste toepassingen en na verloop van tijd zullen resulteren in een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik over de hele wereld, zowel tijdens het gebruik als door het feit dat ze zoveel langer meegaan dan gloei- of halogeenlampen. Als klap op de vuurpijl kunnen ze worden gerecycled en passen ze dus goed in de circulaire economie.

 

Voor meer informatie over andere baanbrekende producten of technologieën, zie hier: https://www.futurebuild.co.uk/game-changers/

× Waar te koop Kaart weergeven List view

Ga terug

WAAR TE KOOP

voor uw volgende projecten
Ga terug

Vind een distributeur

voor uw volgende projecten
Voer uw postcode/plaats in:
loading
Geo Location Symbol

Bent u op zoek naar een distributeur in ?

loading
Close

U bevindt zich momenteel op accoya

Wilt u de Accoya Website bezoeken om alle relevante inhoud voor uw locaties te bekijken?

Ja, breng me naar de website

Nee bedankt blijf op deze website